Αθήνα

32 oC

αίθριος καιρός

Μια αλλιώτικη τηγανιά με λουκάνικα, μπριζόλα χοιρινή και λάιμ

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να φτιάξεις κανείς τηγανιά, είτε με κοτόπουλο, είτε με χοιρινό. Όμως, ο cooklos φτιάχνει τηγανιά με ένα μιξ κρεάτων, με λουκάνικα, μπριζόλα χοιρινή και λάιμ.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να φτιάξεις κανείς τηγανιά, είτε με κοτόπουλο, είτε με χοιρινό. Όμως, ο cooklos φτιάχνει τηγανιά με ένα μιξ κρεάτων, με λουκάνικα, μπριζόλα χοιρινή και λάιμ.

Υλικά συνταγής

  • 1 μπριζόλα χοιρινή
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • 1 λουκάνικο τζουμαγιάς
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 λάιμ (ο χυμός και το ξύσμα του)
  • 1 λάιμ κομμένο στα 8
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ⅓ κ.γ. κάρυ
  • ⅓ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • αλάτι

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε την μπριζόλα σε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε στο ελαιόδαδο τη μπριζόλα και μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε παχιές ροδέλες.
  2. Μόλις πάρουν χρώμα και τα λουκάνικα προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύσμα λάιμ, τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λάιμ.
  3. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20 με 30 λεπτά μέχρι να μείνει η τηγανιά μας με το λάδι της.
  4. Σερβίρουμε με κομμάτια γλυκολέμονου ενδιάμεσα.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο cooklos.gr

Send this to a friend