Αθήνα

16 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Μια διαφορετική πρόταση για το Κυριακάτικο τραπέζι! Σούπα κολοκύθας με γάλα καρύδας

Σούπα κολοκύθας με γάλα καρύδας, λοιπόν, και να είστε σίγουροι πως αυτή η σούπα που θέλει λιγότερο από μια ώρα για να φτιαχτεί, θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Σούπα κολοκύθας με γάλα καρύδας, λοιπόν, και να είστε σίγουροι πως αυτή η σούπα που θέλει λιγότερο από μια ώρα για να φτιαχτεί, θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Υλικά συνταγής

1 κολοκύθα κίτρινη (καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους)

4 κ.σ. εξαιρ. παρθένο ελαιόλαδο

1κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 γλυκοπατάτα σε κύβους

1 μήλο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους

2 φλιτζ. ζωμός κότας

1 κονσέρβα γάλα καρύδας

1 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

Κολοκυθόσποροι για το σερβίρισμα

Διαδικασία συνταγής

Σε κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σέλερι, το καρότο, την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και το μήλο. Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τον ζωμό κότας και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Με ραβδομπλέντερ ή χρησιμοποιώντας μούλτι κάνουμε πουρέ τα λαχανικά μέχρι να έχει απαλή υφή η σούπα. Προσθέτουμε ζωμό αν χρειάζεται ανάλογα με τα γούστα μας για το πόσο κρεμώδη θέλουμε την σούπα.

Σερβίρουμε με ωμούς ή ψημένους σπόρους κολοκύθας και προαιρετικά περιχύνοντας με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος ή ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.

Περισσότερες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στο Cooklos.gr

Send this to a friend