Αθήνα

31 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μια εύκολη, διαφορετική και κυρίως νόστιμη συνταγή! Σολομός με σως γιαουρτιού

Η θρεπτική αξία των ψαριών είναι πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα, ο σολομός έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ο cooklos παρουσιάζει μία εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για σολομό με σως γιαουρτιού.

Η θρεπτική αξία των ψαριών είναι πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα, ο σολομός έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ο cooklos παρουσιάζει μία εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για σολομό με σως γιαουρτιού.

Υλικά συνταγής

για το σολομό

  • 4 φέτες σολομού
  • λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
  • 2 κ.γ. άνηθος
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

για τη σως

  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Διαδικασία συνταγής

  1. Κάνουμε τη σως: ανακατεύουμε όλα τα υλικά να πάρουν μια κρεμώδη υφή. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα σερβιρίσματος.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το σολομό και στη συνέχεια τον πανάρουμε.
  3. Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα φιλέτα σολομού, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά). Σβήνουμε με χυμό από 1 λεμόνι.
  4. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε με τη σως.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο cooklos.gr

Send this to a friend