Αθήνα

 

22 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Ελένη Ροδά: «Είδα τον Σταμάτη Κόκοτα στο νοσοκομείο, σήκωσε το χεράκι του, λύγισα, άρχισα να κλαίω»

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μήλα γεμιστά με κιμά και κουκουνάρι που θα μείνουν αξέχαστα!

Τα γεμιστά μήλα με κιμά είναι μία ιδιαίτερη και πρωτότυπη συνταγή που θα εκπλήξει τους πάντες και θα τους κάνει να γλείφουν τα δάχτυλά τους!...

Υλικά

  • 6 μεγάλα κόκκινα μήλα
  • λίγος χυμός λεμονιού
  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (σπάλα)
  • 100 γρ. κιμάς χοιρινός (σπάλα)
  • 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 125 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 125 ml Μαυροδάφνη
  • 50 γρ. κουκουνάρια
  • 20 φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 10 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου, ψιλοκομμένα (ή 5 φύλλα ξερού, θρυμματισμένα)
  • τα φύλλα από 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι + 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, καβουρδίζουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγάλει το λίπος του. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, δυναμώνουμε πολύ τη φωτιά και ρίχνουμε τους δύο κιμάδες. Τους ροδίζουμε καλά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο, σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ρίχνουμε και το σκόρδο, σοτάρουμε για 1/2 λεπτό ακόμη και σβήνουμε με τα δύο κρασιά. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το κουκουνάρι, 1/2 νεροπότηρο νερό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να σωθούν εντελώς τα υγρά.Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το φασκόμηλο, τα φύλλα του θυμαριού και το ξύσμα εσπεριδοειδών και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το «καπάκι» των μήλων με το κοτσάνι και με το ειδικό εργαλείο (ή με ένα κοφτερό μαχαιράκι) αφαιρούμε το κέντρο τους με τα κουκούτσια και τα πετάμε. Κόβουμε κυκλικά και λίγη από τη σάρκα, την οποία ψιλοκόβουμε, ραντίζουμε με λίγο λεμόνι και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στερεώνουμε τα μήλα όρθια σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι, βουτυρωμένο, και τα γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά. Ρίχνουμε στο ταψί 1 φλιτζάνι νερό και σκορπίζουμε τη σάρκα από τα μήλα. Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Πολτοποιούμε τη σάλτσα του ταψιού σε πολυκόφτη. Περιχύνουμε τα μήλα και σερβίρουμε.

gastronomos

Ροή Ειδήσεων

05/10/2022 | 17:54

Φώφη Γεννηματά: «Λείπει από όλους όσους πιστεύουν σε μια πολιτική με ανθρωπιά», αναφέρει ο σύζυγός της Ανδ. Τσούνης

05/10/2022 | 17:54

Παροξυσμός Ακάρ: Έχουμε δώσει εντολές σε αεροπορία και ναυτικό – Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε μάρτυρες

05/10/2022 | 17:37

Novartis Hellas: Νέος πρόεδρος ο Kώστας Παπαγιάννης

05/10/2022 | 17:34

Θοδωρής Μαραντίνης: Ζήτησε συνεπιμέλεια των 2 παιδιών τους – Έπρεπε να πληρώνει 4.000 ευρώ το μήνα για διατροφή

05/10/2022 | 17:33

Κηδεία Ζάχου Χατζηφωτίου: Τιμητική συνοδεία από τον Στρατό με τα παράσημά του – Δείτε φωτογραφίες

05/10/2022 | 17:23

Νότης Μηταράκης: Ανέβασε βίντεο με τις θηριωδίες Τούρκων λιμενικών εναντίον μεταναστών

05/10/2022 | 17:11

Τραγωδία στη Φωκίδα: Η ανακοίνωση των μεταλλείων για το εργατικό δυστύχημα

05/10/2022 | 17:06

Κηδεία Κόκοτα: Χέρι χέρι τα παιδιά του! «Ήσουν ένας καταπληκτικός πατέρας», είπε ο γιος του Δημήτρης

05/10/2022 | 16:56

Φρίκη στην Αχαΐα: Άντρας απειλούσε με πριόνι και βίαζε την 70χρονη κουνιάδα του για 2 χρόνια

05/10/2022 | 16:45

Άδ. Γεωργιάδης: Δεν συζητείται μείωση ωραρίου-Θα είχε δυσμενείς συνέπειες στην αγορά εργασίας και τον τζίρο των καταστημάτων

05/10/2022 | 16:30

Μαρέβα Μητσοτάκη: Ποιος ήταν ο πατέρας της Βόιτεκ Γκραμπόφσκι που έφυγε από τη ζωή – Στο Λονδίνο η κηδεία

05/10/2022 | 16:16

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής το 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ

05/10/2022 | 16:11

Απαιτείται μέτωπο λογικής απέναντι στην ευκολία με την οποία το ακροδεξιό μπλόκ παριστάνει τον «φίλο του λαού»

05/10/2022 | 16:00

Φθινοπωρινή αντεπίθεση από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η παρουσίαση προγράμματος, η ανακοίνωση τομέων… και ψηφοδελτίων

05/10/2022 | 15:55

ΕΠΑΛ Αιγάλεω: Ελεύθερος ο διευθυντής που ήρθε στα χέρια με μαθητή – Την Παρασκευή απολογείται ο 16χρονος
Εύκολη αναποδογυριστή μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Τυρόπιτα Παριανή χωρίς φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Με εύκολα και απλά υλικά
Λαχταριστές πατάτες φούρνου τσακιστές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Παστίτσιο εύκολο- Η τέλεια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Γρήγορο τυρόψωμο χωρίς μίξερ από τον Άκη Πετρετζίκη
Μωσαϊκό του 10λεπτου: Ο αγαπημένος κορμός ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου