Αθήνα

10 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παραμορφώθηκε η Αγγελική Ηλιάδη; Η ενόχλησή της με τα σχόλια για τις επεμβάσεις

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα στρογκανόφ!

Μερίδες: 4
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

 

Αυτή η παραλλαγή της κλασικής συνταγής είναι γρήγορη και εύκολη στην προετοιμασία.

 
Συστατικά:
3 κουτ. σούπας σπορέλαιο
4 φιλέτα μινιόν (220 γραμ. το καθένα)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
340 γραμ. μανιτάρια button, ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια εσαλότ, τεμαχισμένα σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας αλεύρι
¼ φλιτζανιού μπράντι
2 φλιτζάνια ζωμό μοσχαριού ή πουλερικών
2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα, και επιπλέον για γαρνίρισμα
4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι TOTAL
220 γραμ. noodles, μαγειρεμένα και στραγγισμένα

[adsense]
Οδηγίες:
Ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι σε μεγάλο, ψηλό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα λαμπερό χρώμα.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές για να πετύχετε το ψήσιμο από μέτριο ως ωμό, περίπου 3 ½ – 4 λεπτά η κάθε πλευρά.
Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
Βάζετε την άλλη κουταλιά λάδι στο τηγάνι και ζεσταίνετε μέχρι να πάρει ένα λαμπερό χρώμα.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν και τα υγρά να εξατμιστούν, για περίπου 8 λεπτά.
Προσθέτετε τα εσαλότ και το σκόρδο και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.
Αναμειγνύετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς, για 2 λεπτά.
Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το μπράντι.
Επαναφέρετε το τηγάνι στη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι το μπράντι να εξατμιστεί.
Προσθέτετε το ζωμό και την πάπρικα ώσπου να βράσει και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συστηματικά, μέχρι το μείγμα…

gourmed.gr

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου!
Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι