
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μερίδες: 4
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Αυτή η παραλλαγή της κλασικής συνταγής είναι γρήγορη και εύκολη στην προετοιμασία.
Συστατικά:
3 κουτ. σούπας σπορέλαιο
4 φιλέτα μινιόν (220 γραμ. το καθένα)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
340 γραμ. μανιτάρια button, ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια εσαλότ, τεμαχισμένα σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας αλεύρι
¼ φλιτζανιού μπράντι
2 φλιτζάνια ζωμό μοσχαριού ή πουλερικών
2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα, και επιπλέον για γαρνίρισμα
4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι TOTAL
220 γραμ. noodles, μαγειρεμένα και στραγγισμένα
[adsense]
Οδηγίες:
– Ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι σε μεγάλο, ψηλό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα λαμπερό χρώμα.
– Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές για να πετύχετε το ψήσιμο από μέτριο ως ωμό, περίπου 3 ½ – 4 λεπτά η κάθε πλευρά.
– Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
– Βάζετε την άλλη κουταλιά λάδι στο τηγάνι και ζεσταίνετε μέχρι να πάρει ένα λαμπερό χρώμα.
– Προσθέτετε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν και τα υγρά να εξατμιστούν, για περίπου 8 λεπτά.
– Προσθέτετε τα εσαλότ και το σκόρδο και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.
– Αναμειγνύετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς, για 2 λεπτά.
– Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το μπράντι.
– Επαναφέρετε το τηγάνι στη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι το μπράντι να εξατμιστεί.
– Προσθέτετε το ζωμό και την πάπρικα ώσπου να βράσει και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συστηματικά, μέχρι το μείγμα…