Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε; Πανεύκολη και διαφορετική συνταγή: Μπουκατίνι με σπανάκι και καρύδια

Σάββατο μεσημέρι, πήγατε θάλασσα ή βαριέστε να μαγειρέψετε και θέλετε- αν μαγειρέψετε τελικά- να φτιάξετε κάτι στα γρήγορα. Υπάρχει λύση στα… μακαρόνια και είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα: Μπουκατίνι με σπανάκι και καρύδια.

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των ζυμαρικών, αλλά δεν θα το αναλύσουμε εδώ, σε άλλη συνταγή.

Για τη συνταγή μας τώρα: Μπουκατίνι με σπανάκι και καρύδια.

για τα ζυμαρικά

500γρ. μπουκατίνι (ένα πακέτο)

νερό (5L για το βράσιμο)

50γρ. αλάτι (μία χούφτα)

για τη σάλτσα

350γρ. σπανάκι baby

1 φλιτζ. καρύδια καβουρντισμένα

250γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης

⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο

1 φλιτζανάκι ξύδι καλής ποιότητας (προτείνουμε το μηλόξυδο)

αλάτι

πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής στο Cooklos.gr