Μύδια αχνιστά, ό, τι πρέπει για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας δια χειρός Άκη Πετρετζίκη! (vid) - TheCaller

Αθήνα

36 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πέτρος Φιλιππίδης: Η «δικαίωση» του Πέτρου Μπουσουλόπουλου 9 χρόνια μετά την κόντρα τους

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μύδια αχνιστά, ό, τι πρέπει για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας δια χειρός Άκη Πετρετζίκη! (vid)

Μύδια αχνιστά, ένα πολύ νόστιμο «θαλασσινό πιάτο» που είναι ό, τι πρέπει για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, φτιάχνει ο Άκης Πετρετζίκης και μάς το παρουσιάζει!
Ξεκινάμε με τα υλικά:

1 κλ. σέλερι

1 πράσο

2 καρότα

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά τσίλι, κόκκινη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 αστεροειδή γλυκάνισο

500 γρ. μύδια, καθαρισμένα

αλάτι

πιπέρι

150 γρ. κρασί λευκό

1 κ.γ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

1/4 ματσάκι κόλιανδρο

1/4 ματσάκι μαϊντανό

1 πιπεριά τσίλι, κόκκινη

1 λάιμ, σε φέτες

Διαδικασία

Κόβουμε το σέλερι, το πράσο και τα καρότα σε μικρά κυβάκια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά τσίλι.

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μία κατσαρόλα και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και σοτάρουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μύδια, αλάτι, πιπέρι, το κρασί και το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό.

Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα μύδια που δεν ανοίξουν τα πετάμε.

Σερβίρουμε με κόλιανδρο, μαϊντανό, τσίλι ψιλοκομμένα και φέτες από λάιμ.

Συμβουλή: Αφού βράσουμε τα μύδια, κρατάμε μόνο εκείνα που θα ανοίξουν. Τα κλειστά τα πετάμε, επειδή αυτό είναι δείγμα πως δεν είναι καλά.

Πηγή: akispetretzikis.com

Ροή Ειδήσεων

30/07/2021 | 10:30

Μητσοτάκης: Το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες – Εμβολιαστείτε

30/07/2021 | 10:20

Το Βέλγιο δείχνει τον δρόμο: 7 στους 10 ενήλικους πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό

30/07/2021 | 10:14

Μετάλλαξη Δέλτα: Οι εμβολιασμένοι ενδεχομένως τη μεταδίδουν τόσο εύκολα όσο… η ιλαρά και η ανεμοβλογιά!

30/07/2021 | 10:04

Βιασμός στα Πετράλωνα: Σοκάρουν οι διάλογοι του δράστη με τη μητέρα του

30/07/2021 | 10:01

Πέτρος Φιλιππίδης: Νέες αποκαλύψεις – Γυναίκα αστυνομικός καταγγέλλει ότι της “όρμηξε” στο θέατρο

30/07/2021 | 09:54

«Λείπει τόσο μα τόσο πολύ» – Το συγκινητικό μήνυμα της Λάουρας Νάργες για τον πατέρα της που έχει φύγει από τη ζωή

30/07/2021 | 09:43

«Η Βουγιουκλάκη ήταν πολύ ταλαντούχα, αλλά κατέστρεψε το ταλέντο της, κάνοντας μανιέρα»

30/07/2021 | 09:43

Τουρκία: Οργισμένοι κάτοικοι επιτέθηκαν στον Τσαβούσογλου για τις φωτιές στην Αττάλεια και τον έδιωξαν (vid)

30/07/2021 | 09:29

Θρήνος στα Χανιά: 18χρονος σκοτώθηκε με τη μηχανή του σε τροχαίο- Συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

30/07/2021 | 09:28

Άγριες Μέλισσες: Το νέο πρόσωπο – κλειδί με το σκοτεινό παρελθόν που θα φέρει τα πάνω κάτω

30/07/2021 | 09:10

Το CDC συστήνει ξανά τη χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους από τους εμβολιασμένους

30/07/2021 | 09:00

Κορονοϊός – Τζανάκης: Ανοσία 60-62% στο τέλος Αυγούστου

30/07/2021 | 08:48

Συγκινημένος με το χρυσό μετάλλιο ο Ντούσκος: «Δεν το πιστεύω… Είναι για όλους στην Ελλάδα»

30/07/2021 | 08:37

Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου

30/07/2021 | 08:30

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Δεν τα κατάφερε η Κορακάκη- Κατέλαβε την 6η θέση στα 25 μ. πιστόλι
Cosmopolitan: Αυτή είναι η ιστορία και η συνταγή του αγαπημένου κοκτέιλ της σειράς Sex & the City
Άκης Πετρετζίκης: Η απίθανη συνταγή του για μουσακά
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Καπνιστό μοσχαρίσιο φιλέτο
Negroni Sbagliato: H συνταγή για το αγαπημένο κοκτέιλ που θα σας ξετρελάνει
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Συνταγή: Μοσχάρι κατσαρόλας µε λαχανικά και σως γιαουρτιού
Ότι πρέπει για τον καύσωνα! Γρήγορο ρόφημα σοκολάτας- Η απίθανη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη