• Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 19:19

Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Νηστίσιμη και γευστική σοκολατόπιτα με φράουλες

Αν και τα περισσότερα γλυκά περιέχουν υλικά που δεν είναι νηστίσιμα, υπάρχουν αρκετές γευστικές συνταγές για όσους νηστεύουν εν όψει του Πάσχα. Η νηστίσιμη σοκολατόπιτα με φράουλες του cooklos.gr, αποτελεί μια από τις πιο γευστικές παραλλαγές και είναι νηστίσιμη.

Αν και τα περισσότερα γλυκά περιέχουν υλικά που δεν είναι νηστίσιμα, υπάρχουν αρκετές γευστικές συνταγές για όσους νηστεύουν εν όψει του Πάσχα. Η νηστίσιμη σοκολατόπιτα με φράουλες του cooklos.gr, αποτελεί μια από τις πιο γευστικές παραλλαγές και είναι νηστίσιμη.

Υλικά συνταγής

1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
⅓ φλιτζ. κακάο άγλυκο
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν
½ κ.γ. αλάτι
1 φλιτζ. νερό
5 κ.σ. ηλιέλαιο
1 στικ βανίλιας
1 κ.σ. λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
10 φράουλες κομμένες στα 4
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Διαδικασία συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν και το αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το νερό, το ξύδι, τη βανίλια και το λάδι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στα υγρά, χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες μέσα στο ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε φούρνο για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη ή λιώνουμε σε μπαιν μαρί 1 κουβερτούρα με 2 κ.σ. ηλιέλαιο και περιχύνουμε.

Περισσότερες συνταγές στο Cooklos.gr

Send this to a friend