Αθήνα

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άννα Φόνσου: Μου έχει τύχει να μην έχω δουλειά και να φυλάω γάτες – Είμαι 90 plus (vid)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμη και εύκολη συνταγή για Ιταλικό κέικ Αμαρέττι με κακάο και μπισκότα

Συνταγή για νόστιμο Ιταλικό κέικ Αμαρέττι, για να γλυκαθείτε αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Δείτε τη συνταγή του cooklos.gr:

Υλικά συνταγής
¾ φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας
1 φλιτζ. αμύγδαλο φιλέ
1 φλιτζ. ιταλικά μπισκότα αμαρέττι
½ φλιτζ. βούτυρο ή μαργαρίνη
⅔ φλιτζ. ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά
κακάο για το πασπάλισμα (περίπου 2 κ.σ.)
cooklila
λιγότερο από 90 λεπτά
φόρμα ζαχαροπλαστικής για τάρτα

Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας

Ποσότητα: 1 κέικ – 6 μερίδες
Ευρώπη (Ιταλία)

Διαδικασία συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.
Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα για τάρτα 22–25εκ. ή σε ταψάκι ( αν έχετε αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος απλά ψεκάστε τη φόρμα).
Σε μπαίν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Σε multi διαλύουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα μπισκότα.
Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και προθέτουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε ένα–ένα τα αυγά και τέλος το μείγμα με τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και τις λιωμένες σταγόνες σοκολάτας.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου (να βγαίνει το ξυλάκι ή το μαχαίρι καθαρό).
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά, μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κακάο.

 

Τιραμισού: Η απόλυτη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγές: Γεμιστές πιπεριές με κοφτό μακαρονάκι
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Συνταγή: Δίχρωμο κέικ της μανούλας
Συνταγή Άκη Πετρετζίκη: Σπιτική πίτσα χωρίς γλουτένη
Συνταγή Άκη Πετρετζίκη: Δροσερή σαλάτα με μπαλίτσες τυριού
Ψωμί-σύννεφο: Πεντανόστιμη συνταγή για ψωμί χωρίς υδατάνθρακες και θερμίδες!