Αθήνα

 

31 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Τραγικός θάνατος για 63χρονη: Ομπρέλα θαλάσσης παρασύρθηκε από τον αέρα και καρφώθηκε στο στήθος της

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμη συνταγή με γεμιστά κολοκυθολούλουδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τα κολοκυθολούλουδα είναι ένα άκρως καλοκαιρινό και νόστιμο φαγητό. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει την πιο εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει.

Υλικά 

  • 12 κολοκυθολούλουδα

Για τη γέμιση

  • 150 γραμ. φέτα μαλακή
  • 100 γραμ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
    πιπέρι

Για το κουρκούτι

  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 350 γραμ. νερό ζεστό
  • 2 ασπράδια
    αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τα γεμιστά κολοκυθολούλουδα,

με φέτα και ανθότυρο, πρώτα φτιάχνουμε το κουρκούτι. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με 1 κ.γλ. αλάτι και πιπέρι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα για τα γεμιστά κολοκυθολούλουδα.

Ενώνουμε το ελαιόλαδο με το νερό και τα ρίχνουμε στο αλεύρι, ανακατεύοντας καλά.

Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο να σταθεί στο ψυγείο για 20΄.

Για τη γέμιση

Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.

Μόλις περάσουν τα 20΄, χτυπάμε καλά τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στο κουρκούτι.

Αφαιρούμε τους στήμονες από τα κολοκυθολούλουδα και τα φυλλαράκια από το κοτσάνι.

Γεμίζουμε προσεκτικά κάθε κολοκυθολούλουδο με λίγη από τη γέμιση και στρίβουμε τις άκρες τους ώστε να τη «φυλακίσουμε» μέσα.

Βουτάμε τα κολοκυθολούλουδα στο κουρκούτι, τα τινάζουμε λίγο και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν.

Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί τα γεμιστά λουλούδια από τα κολοκυθάκια και τα σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: argiro.gr

Ροή Ειδήσεων

13/08/2022 | 15:23

Ιωάννα Μαλέσκου: Στη θάλασσα αγκαλιά με τον κολυμβητή!

13/08/2022 | 15:14

Εύβοια: Φωτιά τώρα στο Βασιλικό κοντά σε σπίτια

13/08/2022 | 15:07

Συμβουλές από τους ειδικούς: Ολα όσα αποφεύγουν οι γιατροί στις διακοπές!

13/08/2022 | 14:57

Nέα ονόματα για τις μεταλλάξεις της ευλογιάς των πηθίκων

13/08/2022 | 14:40

Der Spiegel: Ο Ερντογάν συμπεριφέρεται σαν διπλός πράκτορας

13/08/2022 | 14:29

Μεσσήνη-Καυστικό υγρό: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη έλαβε ο 50χρονος

13/08/2022 | 14:13

Β. Κικίλιας: «Πάμε για ρεκόρ εσόδων στον τουρισμό-Θα ξεπεράσουμε το 2019»

13/08/2022 | 14:08

Kυριάκος Μητσοτάκης: Στα Χανιά για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου ο πρωθυπουργός

13/08/2022 | 13:37

Φωτιά στον Ασπρόπυργο, κοντά στην Περιφερειακή Αιγάλεω

13/08/2022 | 13:29

Τα δύο ζώδια που θα περάσουν τον καλύτερο Δεκαπενταύγουστο ever

13/08/2022 | 13:11

Δύο ακόμη πλοία με καλαμπόκι και ηλιόσπορους απέπλευσαν από ουκρανικά λιμάνια

13/08/2022 | 13:06

Lake Party στην Τριχωνίδα: Γεμάτο εκπλήξεις το πρόγραμμα

13/08/2022 | 12:54

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 12χρονος με «αδέσποτο» τραύμα από αεροβόλο

13/08/2022 | 12:45

Ερυθρόλευκος και με τη… βούλα ο Ντε Λα Φουέντε

13/08/2022 | 12:29

Βόλος: 73χρονος μήνυσε την 52χρονη σύντροφό του για ξυλοδαρμό
Γκασπάτσο: Αυθεντική ισπανική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Χωριάτικη σαλάτα vs πίτα γύρο χοιρινό: Ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες
Νόστιμη συνταγή με γεμιστά κολοκυθολούλουδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Φτιάξτε πανεύκολη κερασόπιτα σε λιγότερο από μία ώρα
Mai Tai (Μάι Τάι): Πώς θα φτιάξετε το αγαπημένο σας κοκτέιλ γρήγορα και εύκολα
Σπιτικά κεφτεδάκια…όπως της μαμάς: Μυστικά για τους πιο αφράτους και νόστιμους κεφτέδες