Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τζωρτζέλα Κόσιαβα: Έλεγαν ότι έχω κάνει λιποαναρροφήσεις και εγώ είχα οξεία εκκολπωματίτιδα! (vid)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντοματο-πιπεριές λαδερές με κουκουνάρι και σταφίδα!

Υλικά (για 4 μερίδες): 5 ντομάτες ώριμες και σφιχτές 5 πιπεριές 1 κολοκύθι τριμμένο 1 μελιτζάνα τριμμένη 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κούπα ρύζι καρολίνα 1½ κούπα ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό 1 ματσάκι δυόσμο 1/3 κούπας κουκουνάρι 1/3 κούπας σταφίδα μαύρη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3 τριμμένες ντομάτες Εκτέλεση: Αφαιρείτε µια φέτα (καπάκι) από το πάνω […]

Υλικά (για 4 μερίδες):

5 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
5 πιπεριές
1 κολοκύθι τριμμένο
1 μελιτζάνα τριμμένη
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα ρύζι καρολίνα
1½ κούπα ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
1/3 κούπας κουκουνάρι
1/3 κούπας σταφίδα μαύρη
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 τριμμένες ντομάτες

Εκτέλεση:

Αφαιρείτε µια φέτα (καπάκι) από το πάνω µέρος της ντοµάτας και αδειάζετε την ψίχα της σε µπολ, φροντίζοντας να µείνει τόση σάρκα πάνω στη φλούδα ώστε να µην ανοίξουν στη συνέχεια.

Κόβετε µία φέτα από το πάνω µέρος της πιπεριάς και αφαιρείτε τους σπόρους και τις µεµβράνες.

Αλέθετε στο µπλέντερ την ψίχα της ντοµάτας. Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο. Σε µέτρια φωτιά αφήνετε το κρεµµύδι να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Προσθέτετε το τριµµένο κολοκύθι και την τριµµένη µελιτζάνα. Ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε τα λαχανικά για λίγα λεπτά να πέσει ο όγκος τους. Προσθέτετε το ρύζι, τις πολτοποιηµένες ντοµάτες και αλατοπιπερώνετε. Συµπληρώνετε 1 κούπα νερό και αφήνετε να πάρει µια βράση για 5΄-6΄. Η γέµιση πρέπει να είναι αραιή (νερουλή). Τέλος προσθέτετε το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τα µυρωδικά.

Γεµίζετε τις ντοµατοπιπεριές κατά τα 3/4 φροντίζοντας κάθε λαχανικό να έχει και ζουµάκι µέσα του. Σκεπάζετε µε τα καπάκια τους και αραδιάζετε σε ταψί τις ντοµατοπιπεριές τη µία κοντά στην άλλη. Σε ένα µπολ βάζετε τις 3 τριµµένες ντοµάτες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κούπα) και τα ανακατεύετε. Τα αλατοπιπερώνετε και περιχύμετε µε τη σάλτσα τα γεµιστά. Σκεπάζετε µε αλουµινόχαρτο.

Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφού περάσει το πρώτο µισάωρο ξεσκεπάζετε το φαγητό να ξεροψηθούν τα γεµιστά και να µείνουν µε το λάδι τους. Σερβίρετε πάντα µε φέτα ή ξινοµυζήθρα.

Πηγή: www.mama365.gr

Τοστ: Γιατί δεν πρέπει να το ψήνουμε στην τοστιέρα; Μια ιδέα για να το «απογειώσουμε» (Οδηγίες – Συνταγή)
Νηστεύετε; Αντικαταστάσεις υλικών για υπέροχα νηστίσιμα γλυκά
Συνταγή: Cake bars, αφράτα, λαχταριστά, αλλά και υγιεινά (ΒΙΝΤΕΟ)
Η κλασική, ιταλική καρμπονάρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Το απαιτεί η μέρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Cinnamon roll cookies
Μπακαλιάρος σκορδαλιά δια χειρός Άκη Πετρετζίκη! Η συνταγή για να γίνει απολαυστικά τραγανός (vid)