Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Άκης Πετρετζίκης σου δείχνει πως να φτιάξεις γρήγορα κι εύκολα... ανάποδη πίτσα!

Συστατικά:

Για το ζυμάρι

80 ml χλιαρό νερό
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την πίτσα

100 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
100 γρ. φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. γκούντα τριμμένη
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. σάλτσα bbq
1 κρόκο+1 κ.γ. νερό (ανακατεμένα)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Μπορούμε αν θέλουμε να αφήσουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον κάδο, τυλίγουμε με μία πετσέτα το ζυμάρι μας και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και το εξωτερικό ενός πυρίμαχου μπολ με διάμετρο 15 εκ.
Καλύπτουμε με τις φέτες μοτσαρέλας το εσωτερικό του μπολ.

Από πάνω απλώνουμε το τυρί κρέμα ανακατεμένο με το μπέικον και στο τέλος την τριμμένη γκούντα.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 25 εκ. ώστε να μπορεί να σκεπάσει το μπολ μέχρι τη μέση των τοιχωμάτων του.
Σκεπάζουμε με το ζυμάρι το μπολ, αλείφουμε από πάνω με το μείγμα κρόκου-νερού και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Όταν ψηθεί, με προσοχή γυρνάμε το μπολ ανάποδα και το αφαιρούμε (προσοχή το μπολ θα καίει πάρα πολύ).
Προσθέτουμε τη σάλτσα bbq περιμετρικά των τοιχωμάτων.

Κόβουμε και σερβίρουμε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
1-2
Μερίδα/ες

Πηγή: akispetretzikis.gr