Αθήνα

 

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 30
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος σε Μιχάλη Ιατρόπουλο για τους γκέι: «Έχεις μετανιώσει για αυτό που είπες;»

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο Άκης Πετρετζίκης σας δείχνει πως να φτιάξετε πεντανόστιμα Ντόνατς

Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα

Μερίδα/ες
6-8

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για να φτιάξουμε τη ζύμη μας, στον πάτο ενός μεγάλου μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Θα πρέπει να αρχίσει να αφρίζει
Στο μπολ με τη μαγιά, χτυπάμε τους κρόκους, το λιωμένο βούτυρο και το σιρόπι βανίλιας και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να αναμειχθούν. Δεν βάζουμε το αλεύρι όλο μαζί για να διαλυθεί καλά μέσα στο μείγμα μας

Προσθέτουμε το άλλο μισό αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε όσο καλύτερα γίνεται με το κουτάλι
Βάζουμε αλεύρι πάνω στον πάγκο εργασίας μας και στα χέρια μας και σχηματίζουμε μία ζύμη ελαστική και λεία για περίπου 5 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να είναι κολλώδες γι’αυτό δεν βάζουμε άλλα αυγά. Άμα κολλάει το μείγμα βάζουμε και άλλο αλεύρι στα χέρια μας
Αφαιρούμε τη ζύμη μας και λαδώνουμε ελαφρά ένα άλλο μπολ. Βάζουμε μέσα τη ζύμη , ρίχνουμε λίγο αλευράκι από πάνω και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι μας

Βάζουμε αλεύρι στα χέρια μας για να μη μας κολλήσει η ζύμη μας. Την κάνουμε σαν μια μπάλα
Ρίχνουμε και αλεύρι πάνω από το ζυμάρι μας και στην ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια που είχαμε από πριν, ανοίγουμε τη ζύμη μας μέχρι να γίνει 1 εκ. παχιά
Μέχρι 3 φορές αν ανοίξουμε το ζυμάρι μας είναι καλά. Μη το ανοίξουμε παραπάνω γιατί δεν θα βγουν το ίδιο αφράτα τα ντόνατς μας
Κόβουμε το πρώτο ντόνατς με το μεγάλο κουπάτ το οποίο έχουμε αλευρώσει σε στρογγυλούς κύκλους διαμέτρου 5 εκ. Μέσα στον κύκλο αυτό, χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο κουπάτ κάνουμε τρύπα.

Επαναλαμβάνουμε για όλα τα ντόνατς. Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε κάποια ντόνατς χωρίς τρύπα και να τα φτιάξουμε σαν λουκουμάδες. Αν τα κάνουμε χωρίς τρύπα στη μέση θα χρειαστούμε μικρότερο κουπάτ για τα ντόνατς μας για να μη μας βγουν τόσο μεγάλα.
Αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά και να αυξηθούν σε μέγεθος και σκεπάζουμε ελαφρά με μία πετσέτα.
Ζεσταίνουμε 5 εκ. λάδι στους 175 βαθμούς σε ένα βαθύ τηγάνι.
Βάζουμε 4 ντόνατς τη φορά μέσα στο λάδι και πρώτα μαγειρεύουμε από τη μία πλευρά μέχρι να πάρει καφετί χρώμα για 1-2 λεπτά. Τα γυρίζουμε πλευρά και αφήνουμε για άλλο ένα λεπτό.

Σουρώνουμε τα ντόνατς μας και τα ακουμπάμε πάνω σε χαρτιά κουζίνας για να στραγγίξουν. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα.
Όταν τα ντόνατς έχουν κρυώσει, βάζουμε τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας σε ένα κορνέ με ένα στρογγυλό τιπ 0.5-1 εκ.
Μπορούμε να γεμίσουμε τα ντόνατς από την κορυφή ή από τα πλάγια. Πιέζουμε το τιπ από το κορνέ μέσα στο ντόνατ μέχρι να βγει μαρμελάδα από την τρύπα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα.

Αν θέλουμε τα ντόνατς μας να τα επικαλύψουμε με γλάσο , ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ και το περιχύνουμε από πάνω.

Tip: Προσοχή στο γάλα! Δεν πρέπει να είναι καυτό! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα από πορτοκάλι ή ό,τι άλλο μας αρέσει!!!

Πηγή: akispetretzikis.com

Ροή Ειδήσεων

kairos vroxi 021123 (3)

18/04/2024 | 13:03

Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

18/04/2024 | 12:52

Τέμπη – Δικηγ. συγγενών θυμάτων: «Πρέπει να ερευνηθεί αν ο σταθμάρχης ήταν σε διαμέρισμα με ιερόδουλες έχοντας μαζί τον ασύρματο»

18/04/2024 | 12:44

Έλεγχος και ενημέρωση για την καρδιακή ανεπάρκεια στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων
sofia mpekatorou 180424

18/04/2024 | 12:36

Μπεκατώρου για Παπανώτα: Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την κίνηση που πρέπει

18/04/2024 | 12:25

Βορίδης για υποψηφιότητα Μπελέρη: Να αποσταλεί ηχηρό μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε την παραβίαση του κράτους δικαίου

18/04/2024 | 12:14

Από τις 25 Απριλίου το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη
ataman 011123

18/04/2024 | 12:02

Παναθηναϊκός AKTOR: «Έφυγε» ο πατέρας του Εργκίν Αταμάν

18/04/2024 | 11:56

Δουδωνής για Κασσελάκη: «Ελπίζω να γίνει παπάς…»

18/04/2024 | 11:51

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε 25χρονος φοιτητής για ρίψη πυρσού σε αστυνομικούς στο ΑΠΘ
mitsotakis 180424

18/04/2024 | 11:47

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με Τουσκ και Μέτσολα στο Βέλγιο

18/04/2024 | 11:39

Άγιοι Ανάργυροι: Έπαθα πανικό, υποστήριξε ο φίλος της Κυριακής για τη στιγμή του μαχαιρώματος

18/04/2024 | 11:35

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ανέβασε φωτογραφία του από το 2004
sakellaridis xaritsis 210224 (2)

18/04/2024 | 11:29

Αλ.Χαρίτσης: Δεν μπορεί η Ευρώπη να μετατραπεί σε ακόμη μία πολεμική μηχανή

18/04/2024 | 11:24

Ελένη Μενεγάκη: Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος αρνήθηκε να σχολιάσει την αποχώρησή της από το MEGA

18/04/2024 | 11:14

Β.Κεχαγιά: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκφοβίσει την κοινή γνώμη με το «ΝΔ ή χάος»
rizoto 170424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Ριζότο με σπαράγγια
arakas lemonatos 160424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Αρακάς λεμονάτος
makaronia revythia 150424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Μακαρόνια με ρεβύθια και τόνο
samousades 120424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Σαμουσάδες
stifado 100424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Χταπόδι στιφάδο
kotopoulo 080424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Κοτόπουλο ριγανάτο