Αθήνα

19 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αθερίδης: Ήμουν ο αλκοολικός που έπινε από το πρωί μπύρες και με τη δύση του ηλίου ένα μπουκάλι ουίσκι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

O Ντάκος αλλιώς…. – Η απίθανη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη

O αγαπημένος μας ντάκος γίνεται ακόμη καλύτερος με την προσθήκη ενός τηγανητού αβγού.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακή επιστροφή για τη Βίκυ Χατζηβασιλείου στην ΤV – Η συγκίνηση και τα όμορφα λόγια (ΒΙΝΤΕΟ)
Μάκης Βορίδης: Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα του βασανισμού ζώων

Υλικά
Για τη σάλτσα
400γρ. ντομάτα σε κυβάκια
4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
κριθαροκουλουρίτσες
αβγά
λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο με το λάδι και προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι πιπέρι και ζάχαρη. Σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και στο τέλος προσθέτετε το βασιλικό.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, προθερμαίνετε το φούρνο τους 200οC, βάζετε από μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας πάνω σε κάθε κριθαροκουλουρίτσα και τα βάζετε σε ταψάκι. Τα ψήνετε στο φούρνο για 5 λεπτά.

Στο μεταξύ φτιάχνετε αβγά μάτια. Μετά κόβετε το κάθε αβγό μάτι σε μέγεθος που να μπορεί να καθίσει πάνω σε κάθε κριθαροκουλουρίτσα, τα τοποθετείτε από πάνω, πασπαλίζετε με πιπέρι και αλάτι τα αβγά και σερβίρετε αμέσως.

Πικάντικος ντάκος με κιμά και τυρί– Η λαχταριστή συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά
4 παξιμάδια ντάκοι ολικής άλεσης
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμυδάκι λιωμένο στο μίξερ
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
300γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε ένα τηγανάκι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει και να εξατμιστούν τα υγρά του. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί καλά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να πάρει βράση.

Προσθέτετε άλλο ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και τον πελτέ και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα σας, χωρίς όμως να στεγνώσει ο κιμάς.

Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Βάζετε τους ντάκους μέσα σε ένα ταψάκι, ρίχνετε επάνω τους ντάκους μαγειρεμένο κιμά και πασπαλίζετε με το χοντροτριμμένο τυρί. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει. Τους σερβίρετε ζεστούς.

Πηγή: olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Κορονοϊός: Οι υγραντήρες μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο λοίμωξης σε κλειστούς χώρους

Πώς ο κορονοϊός έφερε νωρίτερα φέτος μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Κορονοϊός: 4χρονος από την Πάτρα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων

Απίστευτη πρόκληση της Τουρκίας με «καψόνι» στον Δένδια! Κράτησαν για 20 λεπτά στον αέρα το αεροσκάφος του

Πορτοσάλτε: Η αποχώρηση της πρώην «Πίτσος» οφείλεται στον πρώην δήμαρχο Ελευσίνας, υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνταγή banana bread από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες με γλυκοπατάτες και… αχλάδια
Η λαχταριστή συνταγή της Βίκυς Καγιά για αλμυρό κέικ
Χταπόδι τηγανητό με ούζο από τον chef Γιάννη Λουκάκο (VIDEO)
O Ντάκος αλλιώς…. – Η απίθανη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη
Ταλιατέλες με σολομό: Η πεντανόστιμη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη