Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ό,τι πρέπει για αποτοξίνωση μετά τις διακοπές – Νόστιμη σαλάτα δημητριακών με αβοκάντο και μυρωδικά

Οι καλοκαιρινές διακοπές οδεύουν προς το τέλος τους και οι περισσότεροι προσπαθούν να επανέλθουν στην πραγματικότητα και να βάλουν ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής. Για τον λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε ένα εύκολο και υγιεινό πιάτο για να εντάξετε στο διατροφολόγιο σας.

Δείτε επίσης

Πάνος Βλάχος: H φωτογραφία που ανέβασε από οντισιόν στο Λος Άντζελες – Τι του έκανε εντύπωση
ΣΥΡΙΖΑ: Από 1η Οκτωβρίου η ψηφιακή πλατφόρμα εγγραφής νέων μελών -Οι αποφάσεις της Π.Γ.

Υλικά

250γρ. μιξ δημητριακών (σκληρό σιτάρι, κριθάρι, μακρύκκοκο ρύζι κόκκινο (ή καστανό) (225γρ.) και φακές κόκκινες (25γρ.))
1 αβοκάντο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 καρότο τριμμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 λεμόνια (ο χυμός του)
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
cookon
λιγότερο από 30 λεπτά
κατσαρόλα
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-3 άτομα

Διαδικασία συνταγής
Βράζουμε τα δημητριακά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλλά όχι εντελώς,σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Κόβουμε μέσα το αβοκάντο και προσθέτουμε το καρότο και τα δημητριακά. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.

Χταπόδι καλοκαιρινό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Σπιτικό παγωτό γιαούρτι- Ποιος θα πει όχι;
Αστακομακαρονάδα: Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Απλή και διαφορετική μακαρονάδα με αυγοτάραχο της Λεονί Σταφυλά
Λαγωτό: Πώς θα το φτιάξετε με τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου