Αθήνα

29 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ό, τι πρέπει με λίγο παγωτό… συντροφιά! Ρεβανί με ινδοκάρυδο

Το ρεβανί παρασκευάζεται από σιμιγδάλι και γιαούρτι και αφού ψηθεί στο φούρνο, περιχύνεται με σιρόπι. Στις περισσότερες περιπτώσεις περιέχει και τριμμένη καρύδα και σήμερα θα διαβάσετε τη συνταγή για ρεβανί με ινδοκάρυδο, που αν το συνδυάσετε και με παγωτό «εκτοξεύεται»!

Το ρεβανί παρασκευάζεται από σιμιγδάλι και γιαούρτι και αφού ψηθεί στο φούρνο, περιχύνεται με σιρόπι. Στις περισσότερες περιπτώσεις περιέχει και τριμμένη καρύδα και σήμερα θα διαβάσετε τη συνταγή για ρεβανί με ινδοκάρυδο, που αν το συνδυάσετε και με παγωτό «εκτοξεύεται»!

Ειδικότερα ας δούμε τη συνταγή:

Υλικά συνταγής

1½ ποτήρι ζάχαρη

2 ποτήρια ινδοκάρυδο

2 ποτήρια αλεύρι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

10 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

10 κ.σ. γάλα χλιαρό

5 αυγά

για το σιρόπι

2 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη

1 λεμόνι (ο χυμός του)

Διαδικασία συνταγής

Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και το ινδοκάρυδο. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδώνουμε ένα ταψάκι 26-28 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι το κρύο γλυκό. Αφού ρουφήξει το σιρόπι κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στο Cooklos.gr

Send this to a friend