Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Οι «φοβερές» αγκινάρες α λα Πολίτα, το εκπληκτικό αυτό φαγητό και το απόλυτο Ελληνικό χορτοφαγικό πιάτο

Η καταπληκτική αυτή συνταγή αποτελεί προσφορά του αείμνηστου Νικόλαου Τσελεμεντέ που την  εμπνεύστηκε από μια παραδοσιακή τουρκική συνταγή που ονομαζόταν «αγκινάρες με λάδι» και έκανε τα απαραίτητα βήματα αναβάθμισης της, δημιουργώντας μία Ελληνικότατη γευστική εμπειρία.

Η καταπληκτική αυτή συνταγή αποτελεί προσφορά του αείμνηστου Νικόλαου Τσελεμεντέ που την  εμπνεύστηκε από μια παραδοσιακή τουρκική συνταγή που ονομαζόταν «αγκινάρες με λάδι» και έκανε τα απαραίτητα βήματα αναβάθμισης της, δημιουργώντας μία Ελληνικότατη γευστική εμπειρία.

Είναι σημαντικό να τρίψουμε τις φρέσκες αγκινάρες με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Φροντίζουμε να τις καθαρίσουμε σχολαστικά και από τις βάσεις των φύλλων, που βρίσκονται γύρω από την καρδιά, γιατί είναι σκληρές και ινώδεις.

Υλικά συνταγής

10 αγκινάρες
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 πατάτες κομμένες σε ζάρια.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1½ ποτήρι βραστό νερό
½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 αυγό
1 λεμόνι (ο χυμός του)
αλάτι
πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα στο cooklos.gr 

Send this to a friend