Αθήνα

9 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παραμορφώθηκε η Αγγελική Ηλιάδη; Η ενόχλησή της με τα σχόλια για τις επεμβάσεις

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι κουραμπιέδες της μαμάς!

 

Υλικά

800 γρ νέα φυτίνη και 200 γρ βούτυρο 82% σύνολο 1 κιλό
100 γρ αχνή ζάχαρη
650 γρ αμύγδαλα με την φλούδα καβουρδισμένα για 15 λεπτά στο φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν
2 κρόκους αυγών
1 σφηνάκι κονιάκ
1 με 11/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αχνή ζάχαρη υγρασίας για το πασπάλισμα.

[adsense]

 
Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ με σύρμα τοποθετούμε το βούτυρο να αφρατέψει περίπου δέκα λεπτά, κατόπιν ρίχνουμε την αχνή ζάχαρη ομογενοποιούμε, τους κρόκους και τέλος αμύγδαλα και κονιάκ. Τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά και κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι μας σιγά σιγά και φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακιά. Δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε εμείς στον κουραμπιέ μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Κατόπιν τους τοποθετούμε με προσοχή σε λαδόχαρτο πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας και μόλις κρυώσουν τους αχνίζουμε. Την επομένη τους σηκώνουμε και τους ταχτοποιούμε σε πιατέλες της αρέσκειας μας.

Καλή επιτυχία!

Pastry chef Μαρκελα Παππα

govastileto.gr

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου!
Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι