Αθήνα

22 oC

αίθριος καιρός

Ώρα για γλυκό; Ο Άκης Πετρετζίκης μας... «κολάζει» με το υπέροχο Mug Cake!

Ο αγαπημένος σεφ Άκης Πετρετζίκης μάς βάζει στην κουζίνα με εύκολες, γρήγορες και φυσικά πεντανόστιμες γαστρονομικές προτάσεις...

Συστατικά

70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

20 γρ. κακάο

¼ κ.γ μπέικιν πάουντερ

30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

αλάτι

50 γρ. γάλα

20 γρ. ηλιέλαιο

20 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε στο μπολ το γάλα με το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Παίρνουμε μια κούπα χωρητικότητας 500 ml και βάζουμε το μισό μείγμα. Καλύπτουμε με την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα .

Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε για 3:30 λεπτά στα 1000 watt.

Πηγή: akispetretzikis

Send this to a friend