Αθήνα

 

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 11
Μαρίνα Ντοντέρο: Η αδελφική φίλη της Χριστίνας Ωνάση εξομολογείται – «Αφότου πέθανε, δεν ξαναείδα την Αθηνά»

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ώρα για παραδοσιακό γλυκό… αλλιώς! Ο Βαγγέλης Δρίσκας προτείνει την τέλεια καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Λαχταριστές γαστρονομικές προτάσεις από τον αγαπημένο σεφ Βαγγέλη Δρίσκα που μας βάζουν για τα καλά στην κουζίνα!

Υλικά

Αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ – 500 γρ.
Καρύδια ψιλοκομμένα – 400 γρ.
Ζάχαρη – 300 γρ.
Αυγά – 8
Βούτυρο – 150 γρ.
Μπέικιν πάουντερ – 2 κουτ. γλυκού
Κανέλα – 1 κουτ. γλυκού
Σταγόνες κουβερτούρας – 200 γρ.
Για το σιρόπι:
Νερό – 600 ml
Ζάχαρη – 800 γρ.
Σταγόνες κουβερτούρας – 100 γρ.
Μπράντι – 100 ml
Τριμμένη καρυδόψιχα για το σερβίρισμα

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέστε τους κρόκους.

Χτυπήστε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Ενώστε τη μαρέγκα με το μείγμα του βουτύρου και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα, τα καρύδια και τις σταγόνες κουβερτούρας.

Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στους 180ο C για 1 ώρα.

Λίγο πριν βγάλετε τη καρυδόπιτα από τον φούρνο, ετοιμάστε το σιρόπι:

Βράστε για 5 λεπτά η ζάχαρη, το νερό και τις σταγόνες κουβερτούρας και μόλις κατεβάσετε από τη φωτιά, ρίξτε το μπράντι και ανακατέψτε.

Περιχύστε με το ζεστό σιρόπι τη ζεστή καρυδόπιτα και πασπαλίστε την επιφάνεια με καρυδόψιχα.

Πηγή: masterclass

Ροή Ειδήσεων

xanthopoulos2803

28/03/2025 | 16:30

Γιάννης Ξανθόπουλος για το τροχαίο: «Ξέρω ότι οι γονείς του δεν μπορούν να το ακούσουν αλλά δεν έφταιγα»

28/03/2025 | 16:20

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι βομβαρδίζει τον νότιο Λίβανο – Η Χεζμπολάχ αρνείται ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός

28/03/2025 | 16:10

Τέξας: Στη φυλακή θα παραμείνει η δολοφόνος της Λατίνας τραγουδίστριας Σελίνα – Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης
sxizas

28/03/2025 | 16:00

Στάθης Σχίζας σε ρεπόρτερ: «Θα σου απαντούσα από που περνάει ο έρωτας αλλά μετά τις 12»

28/03/2025 | 15:50

Ο Τζολάκης αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της Super League για τον Ιανουάριο

28/03/2025 | 15:40

Καιρός: Τέλος η σκόνη – συννεφιά, βροχές και καταιγίδες έως την Πέμπτη – Αναλυτική πρόγνωση, δείτε βίντεο
tempi video

28/03/2025 | 15:35

Γνήσια τα τρία βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας μέσα στις σήραγγες, λίγο πριν τη σύγκρουση των Τεμπών, λέει η ΕΛΑΣ

28/03/2025 | 15:32

Μητσοτάκης: Παράγοντες και πυλώνες σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο Ελλάδα και Κύπρος

28/03/2025 | 15:30

Προπληρωμένη κάρτα: «Εγκαίνια» την Δευτέρα για τους δικαιούχους επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ
palmira

28/03/2025 | 15:20

Συρία: Αναφορές για δημιουργία τουρκικής βάσης στη χώρα – Ανησυχία στο Ισραήλ

28/03/2025 | 15:11

Προκαταρκτική Επιτροπή: Αναγνώστηκε το υπόμνημα Τριαντόπουλου – Στις 4 Απριλίου καταθέτουν τα κόμματα τις θέσεις τους για τη σύνταξη πορίσματος

28/03/2025 | 15:11

Κυρ. Μητσοτάκης μετά την τετραμερή Συνάντηση στο Παρίσι: Παράγοντες και πυλώνες σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο Ελλάδα και Κύπρος
5821901 scaled 3

28/03/2025 | 15:10

Πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ για Τέμπη: Γνήσια τα αντίγραφα των τριών βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας

28/03/2025 | 15:10

Για κατοχή αρχαιοτήτων συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Λέρο

28/03/2025 | 15:00

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου για Τίνα Μεσσαροπούλου: «Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται τέτοιοι άστοχοι σχολιασμοί»
keik milou 1
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Κέικ μήλου
kotopoulo fileto gemisto ala krem
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και μπέικον
gkykopatates sto fournou
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Γλυκοπατάτες στο φούρνο
brokolo fourno
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Μπρόκολο στο φούρνο με κρέμα
mosxari mpira gastra
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα
almyros kormos tiriou
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Αλμυρός κορμός τυριού με ξηρούς καρπούς