Οργασμική συνταγή: Πάβλομα με σάλτσα βατόμουρο!

Υλικά:

250 γρ ζάχαρη κρυσταλική

250γρ. ζάχαρη άχνη

250γρ. Ασπράδι αυγού

2 πρέζες αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:

500γρ κρέμα γάλακτος

160 γρ γιαούρτι 2%

Υλικα για τη σάλτσα βατόμουρου:

200 γρ βατόμουρα

100 γρ ζάχαρη

1 στικ κανέλας

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ενα ταψί του φούρνου και αφήνουμε στην άκρη.

2 Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για 3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις αρχίσουν και αφρίζουν τα ασπράδια ρίχνουμε σιγά-σιγά τη κρυσταλική ζάχαρη, μόλις σφίξει η μαρέγκα συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε κουταλιές από την άχνη μέσα στο μίξερ. Μόλις αποροφυθεί τελείως σταματάμε το χτύπημα. Θέλουμε η μαρέγκα μας να είναι γυαλιστερή ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, σε περίπτωση που στα τοιχώματα έχει μείνει άχνη.

3 Παίρνουμε κουταλιές από τη μαρέγκα και σχηματίζουμε πάνω στο ταψί κύκλους διαμέτρου 8 εκ. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού το οποίο έχουμε βουτήξει μέσα σε νερό λειένουμε την επιφάνεια των κύκλων. Ψήνουμε για 1 1/2 -2 ώρες. Στο ενδιάμεσο του ψησίματος αλλάζουμε τη θέση των ταψιών στο φούρνο για να ψηθούν ομοιόμορφα. Μόλις ετοιμαστούν κλείνουμε το φούρνο ανοίγουμε ελαφριά την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε να κρυώσουν οι μαρέγκες εκεί μέσα.

4 Οταν θέλουμε να σερβίρουμε χτυπάμε την κρέμα σε ελαφριά σαντυγή με το σύρμα, αποσύρουμε το κάδο από μίξερ και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά το γιαούρτι μεσα.

5 Για να κάνουμε τη σάλτσα, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα βατόμουρα στο μλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

6 Για να σερβίρουμε παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού βάζουμε στην επιφάνεια της μιας μαρέγκας και περιχύνουμε με τη σάλτσα, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες μαρέγκες.

Πηγή: Youweerkly.gr
Δείτε την συνταγή βήμα-βήμα στο βίντεο του Youweekly.gr

Δείτε επίσης

Προσοχή! Μην ξαναβάλεις αυτά τα τρόφιμα στο ψυγείο!

Oι ακραίες υψηλές και οι χαμηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν το φαγητό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *