Αθήνα

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Θύμιος Μπουγάς: Ανοίγουν κλειστά στόματα για την εξαφάνιση – Ταυτοποιήθηκαν οι 11 της επίθεσης

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οσομπούκο κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι: Το επικό κυριακάτικο φαγητό που μοσχοβολά μαμαδίστικη θαλπωρή

Μοσχάρι οσομπούκο κοκκινιστό με μακαρόνια, μια κυριακάτικη συνταγή με θεϊκό κότσι στην κατσαρόλα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Δια χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε την πιο μαμαδίστικη συνταγή της Κυριακής, από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου


Για το οσομπούκο

4 φέτ. μικρές κότσι μοσχαρίσιο
Λίγο αλεύρι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ
1 συσκ. πομοντόρια αποφλοιωμένα
1½ φλ. κόκκινο κρασί
3 φλ. ζωμό κρέατος
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξύσμα από μισό λεμόνι ακέρωτο
1 συσκ. χοντρό μακαρόνι με τρύπα
Κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη

Για το μπουκέ γκαρνί

1 κλων. δεντρολίβανο
1 κλων. θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
2 γαρύφαλλα

Εκτέλεση (οσομπούκο)

Για να κάνουμε το μοσχάρι οσομπούκο κοκκινιστό με μακαρόνια στην κατσαρόλα:

Ταμπονάρουμε  πρώτα το κρέας με απορροφητικό χαρτί.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πανάρουμε στο αλεύρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε καλά το κρέας.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

Τα αφήνουμε για 5′-6′ να μαραθούν.

Προσθέτουμε τον πελτέ τρίβοντας τον στην βάση της κατσαρόλας.

Ρίχνουμε το μισό κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά δεμένα σε τουλπάνι.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά, το κρασί και το ζωμό καθώς και τις ντομάτες.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε πολύ χαμηλά για περίπου 2 ώρες μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει καλά το κρέας.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο τέλος του βρασμού.

Για τα μακαρόνια

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.

Ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα. Τρίβουμε κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

 

Πηγή: argiro.gr

 

Ροή Ειδήσεων

17/05/2022 | 00:01

Πέθανε o Ορέστης Παπαστρατής- Είχε διατελέσει υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επί Ανδρέα Παπανδρέου

16/05/2022 | 23:55

Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζο Μπάιντεν: Αυτό είναι το μενού της δεξίωσης στον Λευκό Οίκο

16/05/2022 | 23:42

Το απρόοπτο κατά τη διάρκεια των δηλώσεων Μητσοτάκη – Μπάιντεν και η γραβάτα με την ελληνική σημαία

16/05/2022 | 23:31

Κίνημα Αλλαγής: Αυτοί είναι οι εκλεγμένοι σύνεδροι- Αναλυτικά η λίστα

16/05/2022 | 23:22

Survivor – Εμμανουήλ: «Μαρτίκας και Βρισηίδα μιλάνε για γάμο… Κάνω εμετό»

16/05/2022 | 23:02

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για την «Ομπρέλα» τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής

16/05/2022 | 22:54

Μαριούπολη: Ουκρανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν το Azovstal

16/05/2022 | 22:35

Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: Η σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ είναι πιο σημαντική από ποτέ

16/05/2022 | 22:29

Γαλάζιες Σημαίες: Δεύτερη η χώρα μας παγκοσμίως- Αυτές είναι οι 581 παραλίες στη λίστα

16/05/2022 | 22:11

Καταδίκη Αναγνωστόπουλου: «Είναι μια δικαίωση, αλλά το παιδί μας δεν υρίζει πίσω» λέει η οικογένεια της Καρολάιν

16/05/2022 | 21:59

Πάτρα – Αποκάλυψη: Η Μαλένα ήταν για 10 λεπτά νεκρή και η Πισπιρίγκου δεν ειδοποιούσε κανέναν

16/05/2022 | 21:53

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας – Το ΕΚΑΒ τη βρήκε ζωντανή

16/05/2022 | 21:22

Κώστας Τσαούσης: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

16/05/2022 | 21:16

Γλυκά Νερά: 10 χρόνια για τη θανάτωση του σκύλου στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

16/05/2022 | 21:10

Άννα Ανδριανού: «Μου έτυχε να βρεθώ στο νοσοκομείο με τη μητέρα μου και να μου την «πέσει» ο γιατρός»
Οσομπούκο κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι: Το επικό κυριακάτικο φαγητό που μοσχοβολά μαμαδίστικη θαλπωρή
Λαχταριστές κρέπες με κοτόπουλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Αρακάς: Η πεντανόστιμη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Ντολμαδάκια γιαλαντζί: Η τέλεια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Μαραθοκεφτέδες: Η εύκολη και νόστιμη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη (BINTEO)
Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για να αξιοποιήσουμε το μπαγιάτικο τσουρέκι που περίσσεψε