Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ζώδια: Ο Κώστας Λεφάκης κάνει τις μηνιαίες προβλέψεις Μαρτίου 2021

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Palmier: Το γλυκό που όλοι αγαπήσαμε…από τον Άκη Πετρετζίκη!

Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει τα εύκολα Palmier- ''Γυαλάκια''! Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους! 

Palmier- Γυαλάκια

 

Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει τα εύκολα Palmier- ”Γυαλάκια”! Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους! 

Συστατικά

1 φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. κανέλα

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη
φύλλα δυόσμου
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας. Περνάμε με τον πλάστη για να ισιώσει η επιφάνεια της σφολιάτας.
Απλώνουμε με ένα πινέλο το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με τη ζάχαρη και την κανέλα αφήνοντας 2 εκ. κενό στις άκρες.
Πιέζουμε με τον πλάστη όλη την επιφάνεια για να κολλήσει καλά η ζάχαρη στη σφολιάτα μας.
Τυλίγουμε από τη μεγάλη πλευρά, σε ρολό, μέχρι τη μέση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά μέχρι να ενωθούν τα δύο ρολά στη μέση.
Κόβουμε σε μικρά μπισκοτάκια 1 εκ. και τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε για15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε με άχνη και φύλλα δυόσμου. Εναλλακτικά μπορούμε να τα βυθίσουμε σε κουβερτούρα και λευκή κουβερτούρα και να τα αφήσουμε να κρυώσουν.

Πηγή: akispetretzikis.gr

Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Κέικ με μύρτιλα
Προφιτερόλ: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την καλύτερη συνταγή!
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Συνταγή: Τυρομπαστούνια με φύλλο κουρού
Εύκολα και νόστιμα κρουασάν από τον Άκη Πετρετζίκη με αφράτη ζύμη και γέμιση πραλίνας – Δείτε τη συνταγή
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Σούπα αβγολέμονο
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Συνταγή: Γίγαντες στο φούρνο (BINTEO)