
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ψάχνετε συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες; Παρακάτω θα βρείτε την καλύτερη.
Υλικά
Κομμάτια: 50-60
500 γρ. (2 κούπες) βούτυρο αιγοπρόβειο, στο βαζάκι
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών
100 ml (1/2 κούπα) κονιάκ
1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
2 κούπες αμύγδαλα, καβουρδισμένα στους 170°C για 6-8 λεπτά, χοντροσπασμένα, σε θερμοκρασία δωματίου
1.000 γρ. (9 γεμάτες κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κάψουλα βανιλίνη
Για την επικάλυψη
500 γρ. (4 κούπες) ζάχαρη άχνη
λίγο ανθόνερο, για το ράντισμα
Διαδικασία
Για τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες της γιαγιάς, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει λείο.
Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθεί με το βούτυρο, και στη συνέχεια σε σχετικά δυνατή για 15 λεπτά ή και περισσότερο, μέχρι να φτιάξουμε μια ωραία, λεία και πυκνή κρέμα.
Μετριάζουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τους κρόκους, έναν έναν, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Στη συνέχεια ρίχνουμε διαδοχικά το κονιάκ, το γαρίφαλο και τα αμύγδαλα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη και χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμάρι μαλακό και ιδιαίτερα εύπλαστο.
Πλάθουμε περίπου 50-60 κουραμπιέδες στρογγυλούς ή με το κλασικό μακρουλό σχήμα σαν μισοφέγγαρο και τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνα ή στο μεγάλο ταψί του φούρνου, στρωμένο με λαδόκολλα.
Για τους κουραμπιέδες, προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 200°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν απαλό χρώμα. Αν δεν χωράνε όλοι οι κουραμπιέδες στο ταψί, τους ψήνουμε σε δύο ή περισσότερες δόσεις.
Επικάλυψη
Ξεφουρνίζουμε τους κουραμπιέδες, τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους ραντίζουμε με το ανθόνερο.
Τυλίγουμε τους κουραμπιέδες στην άχνη και τους τακτοποιούμε όμορφα σε πιατέλα, σε στρώσεις, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με κοσκινισμένη άχνη. Διατηρούνται για καιρό σε αεροστεγές δοχείο.
Πηγή: www.gastronomos.gr
Ροή Ειδήσεων

05/02/2023 | 16:02
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πολλά σταματημένα αυτοκίνητα στα διόδια Αφιδνών-Είτε δεν είχαν αλυσίδες ή δεν ήξεραν πως να τίς βάλουν
05/02/2023 | 15:52
Κλειστές οι λαϊκές αγορές αύριο, Δευτέρα στην Αττική– Πιθανόν να μην λειτουργήσουν ούτε την Τρίτη 07/02

05/02/2023 | 14:58
Μπο: «Λυπάμαι για λογαριασμό της Καρολίνας Καλύβα» – Η «πληρωμένη απάντηση» στην μητέρα της
05/02/2023 | 14:48
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλείνει η Εθνική οδός και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Καλυφτάκη
05/02/2023 | 14:34
Γιάννης Σπαλιάρας για Στέλιο Χανταμπάκη: «Όποιος έχει καεί με τον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι»
05/02/2023 | 13:55
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μήνυμα από το 112 σε περιοχές της Αττικής και στην Εύβοια

05/02/2023 | 13:47
Λέρος-Τραγική εξέλιξη: Εντοπίστηκαν νεκροί ένα μικρό παιδί και μια γυναίκα – Έρευνες για τη διάσωση μεταναστών
05/02/2023 | 13:24
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έλεγχοι στα διόδια Αφιδνών στους οδηγούς – Δεν περνά κανείς χωρίς αλυσίδες
05/02/2023 | 13:05
Γιώργος Καμπουρίδης: «Είμαι σε απόγνωση, θα με πετάξουν έξω» – Κραυγή αγωνίας από τον τραγουδιστή που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του

03/02/2023 | 00:06
115 χρόνια Παναθηναϊκός: Από την «παρέα των Καλαφάτηδων», στο Πολύγωνο μέχρι σήμερα! (BINTEO)
03/02/2023 | 14:44
Ομολόγησε ο 21χρονος που είχε εισβάλει στο Ουίνδσορ – «Ήρθα να σκοτώσω τη βασίλισσα»
03/02/2023 | 11:54
Κηδεία Τσιτλακίδη: Συντετριμμένοι οι γονείς του – Με φωτογραφία στα χέρια της η σύντροφός του
04/02/2023 | 10:13
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πότε θα αρχίσει να χιονίζει στην Αττική – Αυτές είναι οι τελευταίες προβλέψεις
03/02/2023 | 20:11
Αλέξης Τσίπρας: «Ο εφιάλτης που ζούμε τα τελευταία χρόνια θα φτάσει στο τέλος του»

04/02/2023 | 15:39
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μηνύματα 112 σε Αττική, Εύβοια, Β. Σποράδες, Μαγνησία, Φθιώτιδα και Βοιωτία– Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων
03/02/2023 | 10:46
Σπαρακτικές στιγμές στον Γρανίτη Δράμας: «Ψηλά ψηλά», ψέλλιζε η μητέρα του Τσιτλακίδη – Υποβασταζόμενη η αρραβωνιαστικιά του Ευστάθιου Τσιτλακίδη

03/02/2023 | 14:39