Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γεωργία Μπίκα: «Δεν έχω να χάσω κάτι άλλο, τα έχασα όλα» – Συγκλονίζει η ανάρτησή της

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πασχαλινό αρνί γεμιστό με ρύζι που λιώνει στο στόμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μία μοναδική συνταγή για να απολαύσετε το πασχαλινό αρνί σας, με τρόπο μαγικό χωρίς να σουβλίσετε τώρα που είναι δύσκολο λόγω κοροναϊού, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής


1 ολόκληρο μικρό αρνάκι ή κατσικάκι (5-6 κιλά μαζί με συκώτι-πνευμόνια-νεφρά)
3 λεμόνια
αλάτι
1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη (ή περισσότερο αν μας αρέσει)
4 σκ. σκόρδο
1 κ.σ κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.σ γαρύφαλλο σε σκόνη
6 φλ. ρύζι Καρολίνα
6 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες (μαζί με το ζουμί τους)
πιπέρι
1 φλ. καβουρδισμένα κουκουνάρια
1 φλ. σταφίδες
3 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το πασχαλινό αρνί γεμιστό με ρύζι, προθερμαίνοντας το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Ξεπλένουμε το αρνί ή το κατσίκι πολύ καλά μέσα και έξω. Το στεγνώνουμε. Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση και τα τρίβουμε πάνω στο σώμα και μέσα στην κοιλότητα του αρνιού, στύβοντάς τα. Αλατίζουμε το αρνί το κατσίκι.

Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε το συκώτι, τα νεφρά και τα πνευμόνια. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μία μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμένα εντόσθια μέχρι να ροδίσουν, για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, για να καλυφθεί καλά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 1΄περίπου, για να βγει το άρωμά τους. Ρίχνουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί το ζουμί κατά το ήμισυ. Το μείγμα πρέπει να είναι ρευστό. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και τον άνηθο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Γεμίζουμε προσεκτικά την κοιλότητα του αρνιού ή του κατσικιού με το μείγμα του ρυζιού. Το ράβουμε να κλείσει. Τρίβουμε το αρνί με το υπόλοιπο βούτυρο και λάδι και το αλατοπιπερώνουμε καλά εξωτερικά.

Ψήνουμε το αρνί χωρίς να το σκεπάσουμε για 1 ώρα στους 190 βαθμούς C για να ροδίσει. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς C και συνεχίζουμε το αργό ψήσιμο για 3 με 3,5 ώρες ακόμα ή μέχρι το αρνί να γίνει τόσο μαλακό ώστε να λιώνει στο στόμα.

Ροή Ειδήσεων

18/05/2022 | 09:33

Άγριες Μέλισσες: Βάφει τα χέρια του με αίμα – Τι θα δούμε απόψε

18/05/2022 | 09:24

ΝΑΤΟ: Η Σουηδία και η Φινλανδία κατέθεσαν επισήμως αίτημα για την ένταξή τους

18/05/2022 | 09:09

Καμάλα Χάρις: Η ανάρτησή της για την ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

18/05/2022 | 09:01

Αναστάσιος Ράμμος: Τα πρώτα μου χρήματα στη μουσική μου τα έδωσε ο Παύλος Φύσσας

18/05/2022 | 08:56

Θύμιος Μπουγάς: Έκκληση από την αδερφή του – «Βρείτε τον, να τιμωρηθούν όσοι έπαιξαν μαζί του»

18/05/2022 | 08:34

Survivor: Ένταση με τον πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση – «Όλοι ξέρουν τι γίνεται με τα πληρωμένα sms για να παραμείνει»

18/05/2022 | 08:19

Αυτοκτονία 14χρονου: Συγκλονίζει φίλος του – «Πριν τρεις μήνες μου είχε πει “αν αυτοκτονήσω τι θα κάνεις;”»

18/05/2022 | 08:09

Ιταλία: 34χρονη καθηγήτρια είχε δεσμό και έκανε παιδί με 14χρονο

18/05/2022 | 07:58

Oυκρανός υπουργός Άμυνας: Ο πόλεμος μπαίνει σε «παρατεταμένη φάση»

18/05/2022 | 07:46

Μάνος Δασκαλάκης: Έστειλε εξώδικο-απάντηση στην Ρούλα Πισπιρίγκου – Ο γκρι φάκελος που της ζητά

18/05/2022 | 07:33

Ελένη Τοπαλούδη: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για την δολοφονία και το βιασμό της

18/05/2022 | 07:25

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι πρώτοι “30” της Κεντρικής Επιτροπής

18/05/2022 | 07:17

Χαμόγελα στο Μαξίμου για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Όσα είπε στον Πούτιν για να τα ακούσει ο Ερντογάν 

18/05/2022 | 06:53

18η Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων

18/05/2022 | 06:45

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022
Οσομπούκο κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι: Το επικό κυριακάτικο φαγητό που μοσχοβολά μαμαδίστικη θαλπωρή
Λαχταριστές κρέπες με κοτόπουλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Αρακάς: Η πεντανόστιμη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Ντολμαδάκια γιαλαντζί: Η τέλεια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Μαραθοκεφτέδες: Η εύκολη και νόστιμη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη (BINTEO)
Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για να αξιοποιήσουμε το μπαγιάτικο τσουρέκι που περίσσεψε