• Παρασκευή, 23 Αυγούστου
  • 16:32

Αθήνα

33 oC

αίθριος καιρός

Πεντανόστιμα χειμωνιάτικα φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια, ντομάτα και μπαχαρικά

Ένα από τα πιο αγαπητά όσπρια για μικρούς και μεγάλους, τα μαυρομάτικα φασόλια ή lobhia λέγονται μερικές φορές και μαυρομάτικα μπιζέλια.

Ένα από τα πιο αγαπητά όσπρια για μικρούς και μεγάλους, τα μαυρομάτικα φασόλια ή lobhia λέγονται μερικές φορές και μαυρομάτικα μπιζέλια.

Σε συνδυασμό με τα μανιτάρια και τις ντομάτες, έχουμε μία συνταγή που φτιάχνει ένα εξαιρετικό χορτοφαγικό κύριο πιάτο.

Και είμαστε τυχεροί γιατί η ελληνική κουζίνα περιέχει τα πάντα οπότε με τα σωστά μπαχαρικά και μυρωδικά όπως και με έξυπνους συνδυασμούς μπορούμε να πετύχουμε και υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα αλλά και διατροφική αξία

Υλικά συνταγής

500γρ. φασόλια μαυρομάτικα
400γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε ζάρια
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 καρότο τριμμένο
1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο cooklos.gr 

Send this to a friend