• Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου
  • 22:44

Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Πεντανόστιμα μάφινς με κολοκυθάκια και τυριά

Αυτή η συνταγή είναι μοναδική γιατί αποδεικνύει ότι με απλά υλικά μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα εκπληκτικά μικρογεύματα.

Αυτή η συνταγή είναι μοναδική γιατί αποδεικνύει ότι με απλά υλικά μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα εκπληκτικά μικρογεύματα.

Ένα λαχανικό που συναντάμε συχνά αυτήν την περίοδο τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές παρασκευές είναι το ταπεινό κολοκυθάκι.

Υλικά συνταγής
180γρ. κολοκυθάκια
2 αυγά
120ml ελαιόλαδο
150γρ. φέτα τριμμένη
80γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
1 λεμόνι (το ξύσμα του)
250γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

cookon
λιγότερο από 60 λεπτά
φόρμα για μάφινς
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 14-16 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Προσθέτουμε αλάτι και τα τρίβουμε. Τα αφήνουμε για δεκαπέντε λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το ελαιόλαδο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα κολοκύθια τη φέτα, τη γραβιέρα, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Έπειτα ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά διαρκώς. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένες φόρμες για μάφινς, αφήνοντας ενάμιση εκατοστά από το χείλος για να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε μετά από 10 λεπτά.

Πηγή: cooklos.gr

Send this to a friend