Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πεντανόστιμα ζυμαρικά με λιναρόσπορο, μανιτάρια, γαλοπούλα και κεφαλοτύρι

Ένα πιάτο, ελαφρύ, ιδανικό για την εποχή και με όλα τα οφέλη του λιναρόσπορου και των ζυμαρικών.

Ένα πιάτο, ελαφρύ, ιδανικό για την εποχή και με όλα τα οφέλη του λιναρόσπορου και των ζυμαρικών.

Υλικά συνταγής

500γρ. πένες (ή άλλο κοντό ζυμαρικό βίδες, φουσίλι κ.α.)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6-8 μανιτάρια λευκά κομμένα στα τέσσερα
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε μικρά κομμάτια
¾ φλιτζ. κρασί λευκό
400γρ. κρέμα γάλακτος light
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
8 κ.σ. λιναρόσπορος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

cookefi

λιγότερο από 60 λεπτά
κατσαρόλα
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Διαδικασία συνταγής

Βράζουμε σε νερό ή ζωμό τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο. Κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε (περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας).
Παράλληλα ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα τη σάλτσα. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την γαλοπούλα. Σβήνουμε με το κρασί μόλις ροδίσουν τα υλικά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Σιγοβράζουμε και μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες η κρέμα γάλακτος προσθέτουμε τις πένες και το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε καλά για λιγότερο από 1 λεπτό να πάει η σάλτσα παντού και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε με λιναρόσπορο και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: cooklos.gr

Send this to a friend