• Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου
  • 21:59

Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Πεντανόστιμη μαρμελάδα βανίλια δαμάσκηνο για όλες τις ώρες της ημέρας!

Μπορεί να πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, περισσότερο από 90 λεπτά, αλλά το αποτέλεσμα σάς αποζημιώνει! Μαρμελάδα βανίλια δαμάσκηνο λοιπόν.

Μπορεί να πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, περισσότερο από 90 λεπτά, αλλά το αποτέλεσμα σάς αποζημιώνει! Μαρμελάδα βανίλια δαμάσκηνο λοιπόν.

Ειδικότερα για τη μαρμελάδα:

Υλικά συνταγής

2 κιλά βανίλιες και δαμάσκηνα

1 κούπα νερό

1 κιλό ζάχαρη

2 κ.σ. χυμός λεμόνι

προαιρετικά βανίλια ή εσάνς πικραμύγδαλου

Διαδικασία συνταγής

Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τις βανίλιες, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Αν θέλουμε κρατάμε μερικά κουκούτσια και τα τυλίγουμε σ' ένα τούλι.

Σιγοβράζουμε τα δαμάσκηνα με τα κουκούτσια για 40 λεπτά. Μετά το βράσιμο, τα περνάμε από το multi (όλα ή το ⅓ αυτών)

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου, ώσπου να δέσει η μαρμελάδα.

Προς το τέλος, προσθέτουμε το άρωμα και το χυμό λεμονιού. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε και τα γυρνάμε ανάποδα. Όταν κρυώσουν, τα γυρίζουμε και τα αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος. Μετά το άνοιγμα διατηρούμε στο ψυγείο.

Συμβουλή: Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι προς το πλάι να μην χύνεται, να είναι τόσο σφιχτή, όσο για να αλείφεται. Για να δουμε αν εδεσε η μαρμελαδα, όταν την κάνουμε σε κατσαρόλα παίρνουμε με μια ξύλινη κουτάλα μια μικρή ποσότητα, γέρνουμε τη κουτάλα λίγο για να ρίξουμε τη μαρμελάδα ξανά μέσα στην κατσαρόλα και εάν στο τέλος ενώνονται οι σταγόνες στην άκρη της κουτάλας σε πηχτή μάζα τότε είναι έτοιμη!

Περισσότερες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στο Cooklos.gr

Send this to a friend