
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υπέροχα κρεατοπιτάκια με άρωμα Ανατολής ιδανικά για μπουφέ και πάρτυ.
Υλικά Συνταγής:
8 φύλλα κρούστας
80 γραμ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γραμ. μοσχάρι πολύ ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο κιμά
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. φρυγανιά
αλάτι
Για το μείγμα μπαχαρικών:
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. σκόνη κάρυ
1 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
2 πρέζες κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι
Εκτέλεση
Για τα πικάντικα κρεατοπιτάκια με φύλλο κρούστας,
ζεσταίνουμε πρώτα 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρέας πολύ καλά για 4’-5’.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια φωτιά για 5’-6’ λεπτά να πιεί τα υγρά του.
Τέλος προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι.
Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες.
Βουτυρώνουμε μία- μία λωρίδα καλά και τη διπλώνουμε. Αραδιάζουμε ελάχιστη γέμιση.
Πρέπει να είναι πολύ λεπτά σαν πουράκια.
Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να κλείσουμε μέσα τα πλαϊνά. Απλά τσιμπάμε τις άκρες με τα δάχτυλα.
Πρέπει να είναι μακριά και πολύ λεπτά, ανοιχτά στις άκρες, όχι τυλιγμένα.
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για δύο μέρες ή στην κατάψυξη για δύο μήνες.
Αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
Τα αλείφουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο βούτυρο.
Τα ψήνουμε πολύ καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20’-25’ να ροδίσουν καλά.
Ζεστά είναι απίθανα αλλά και κρύα παραμένουν τραγανά και φανταστικά.
Συνοδέψτε τα με ντιπ γιαούρτι ή ντομάτα.
Μυστικό για πικάντικα κρεατοπιτάκια
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά με κρέας που σας έχει περισσέψει!
Πηγή: argiro.gr
Ροή Ειδήσεων

17/05/2025 | 17:50
Κάλυμνος: Το νησί που «σκαρφάλωσε» ψηλά στον τουριστικό χάρτη και διατηρεί σεζόν 10 μηνών
17/05/2025 | 17:40
Eurovision 2025 – Λάμπρος Κωνσταντάρας: «Η εμφάνιση της Κλαυδίας ήταν ό,τι ωραιότερο έχω δει τα τελευταία χρόνια»
17/05/2025 | 17:37
Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ – Ρούμπιο: «Θετικός ο ρόλος των ΗΠΑ στην επανέναρξη συνομιλιών για την Ουκρανία», είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ

17/05/2025 | 17:30
Εντατικοποίηση των ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας – Αύξηση στις δηλωθείσες υπερωρίες φέρνει η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
17/05/2025 | 17:20
Διεθνής Αμνηστία και ΜΚΟ καταγγέλλουν νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ – Τους επιβάλλει φόρο 30% στις δωρεές

17/05/2025 | 17:15
Ματθίλδη Μαγγίρα: «Έλεγαν ότι στην Eurovision φταίμε εγώ με την Μπέττυ που δεν κέρδισε ο Σάκης Ρουβάς»
17/05/2025 | 17:00
Γιώργος Λιανός για Klavdia: «Εγώ την έβγαλα στο “κλαρί”, την έψησα τότε να έρθει στο Ελλάδα Έχεις Ταλέντο»

17/05/2025 | 16:50
Συλλήψεις σε Ρέθυμνο και Λασίθι για παραμέληση σκύλων και παραβάσεις ευζωίας ζώων
17/05/2025 | 16:40
Δημήτρης Μοθωνάιος: «Στη συνέντευξη με τη Φαίη Σκορδά συνειδητοποιούσα τι λέω την ώρα που το έλεγα»
17/05/2025 | 16:30
Σε ανοδική τροχιά οι τιμές οικοπέδων και οι νέες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων – Τα βήματα για την υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδίου

16/05/2025 | 00:28
Eurovision 2025 – Στον τελικό η Klavdia με την ερμηνεία της στην «Αστερομάτα» – Οι χώρες που προκρίθηκαν
16/05/2025 | 08:28
Eurovision 2025: Η Klavdia ξέσπασε σε κλάματα μετά την πρόκριση στον τελικό – Τα δάκρυα του Φωκά Ευαγγελινού και η ανάρτησή της

16/05/2025 | 08:17
Καιρός: Καταρρακτώδεις βροχές, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη «χτυπούν» και σήμερα τη χώρα – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η «Ιnes»
16/05/2025 | 09:30
Klavdia: «Τι ζήσαμε Χριστέ μου και Παναγιά μου» είπε μετά την πρόκριση στον τελικό της Eurovision 2025

16/05/2025 | 13:24
Η Plasis Real Estate + Development είναι μεγάλος χορηγός της 5ης Premium Real Estate Expo
16/05/2025 | 10:24
Νίκος Μουρατίδης σε Βαγγέλη Περρή: «Τους έχει ρεζιλέψει όλους και βρήκε να προστατέψει την Άλκηστη Πρωτοψάλτη»
16/05/2025 | 09:07
Περικλής Λιανός: «H εκπομπή μου έκανε μεγάλη ζημιά σ’ αυτό, αλλά οι φίλοι μου το σεβάστηκαν»

16/05/2025 | 10:47
Klavdia: Από το «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» στη λάμψη της Eurovision 2025 – Η σχέση της με τον OGE
16/05/2025 | 13:51