• Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου
  • 10:08

Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πώς θα φτιάξετε σπιτικά λαζαράκια ενόψει του Σαββάτου του Λαζάρου

Τα Λαζαράκια είναι μια παραδοσιακή συνταγή για το Σάββατο του Λαζάρου και ο cooklos παρουσιάζει μια γευστική συνταγή.

Τα Λαζαράκια είναι μια παραδοσιακή συνταγή για το Σάββατο του Λαζάρου και ο cooklos παρουσιάζει μια γευστική συνταγή.

Τα Λαζαράκια φτιάχνονται για την ψυχή του Λάζαρου, όπου οι γυναίκες ζυμώνουν ανήμερα το πρωί του Σαββάτου ειδικά κουλουράκια, που τα ονομάζουν «Λαζαράκια», «Λαζάρηδες» ή αλλιώς και «Λαζαρούδια».

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι
  • ¾ ποτήρι νερού ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1½ φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1½ ποτήρι νερό
  • 1 πρέζα κανέλα

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζ. σταφίδες
  • 1 φλιτζ. καρύδια ψίχα σπασμένα
  • γαρύφαλλο καρφί για το στόλισμα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί. Ανακατεύουμε τα καρύδια με τις σταφίδες.
  3. Αφού φτιάξουμε τη ζύμη, παίρνουμε ένα κομμάτι, το πλάθουμε μακρόστενο και πλατύ στη μέση και προσθέτουμε λίγη γέμιση (είναι η κοιλιά του Λαζάρου). Με λίγη ζύμη φτιάχνουμε το καπέλο και του βάζουμε και χεράκια που είναι σταυρωμένα. Βάζουμε 2 γαρύφαλλα για μάτια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι.
  4. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στο φούρνο (ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου), σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και έπειτα ξεφορμάρουμε.

Δείτε το βίντεο με τη διαδικασία παρασκευής της συνταγής

Περισσότερες συνταγές για γλυκά και φαγητά στο Cooklos.gr

Send this to a friend