Αθήνα

13 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Πρασόρυζο για κάθε καιρό!

Είτε με κρύο, είτε με ζέστη το πρασόρυζο είναι ένα γρήγορο φαγητό, πεντανόστιμο και υγιεινό, που κάποιοι το λατρεύουν και κάποιοι απλά το μισούν.

Είτε με κρύο, είτε με ζέστη το πρασόρυζο είναι ένα γρήγορο φαγητό, πεντανόστιμο και υγιεινό, που κάποιοι το λατρεύουν και κάποιοι απλά το μισούν.

Υλικά συνταγής
1½ - 2 κιλά πράσα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ζάρια ή τριμμένα
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κλαδάκι σέλινο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. χυμός ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 λεμόνια ζουμερά (ο χυμός τους)
1 κ.σ. ρίγανη
1 φλιτζ. του ελληνικού καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής
-Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια. Τα πλένουμε καλά και με ξύδι. Ζεματίζουμε τα πράσα για 3-4 λεπτά να γίνουν πιο ελαφριά. Τα στραγγίζουμε.
-Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και έπειτα, τα πράσα. Τα ανακατεύουμε να πάρουν λάδι όλα και προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και το νερό.
-Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Αν τα θέλουμε να κρατάνε, τα αφήνουμε για 10 λεπτά να σιγοβράσουν. Πλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε. Προσθέτουμε το ρύζι στα πράσα κι ανακατεύουμε τακτικά να μην κολλήσει.
-Μόλις γίνει το ρύζι, προσθέτουμε τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε χλιαρό το φαγητό.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο cooklos.gr

Send this to a friend