Αθήνα

2 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια», λέει ο πατέρας – Οι διάλογοι που «καίνε» τον ειδικό φρουρό

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρωτοχρονιάτικη κοτόπιτα σε φόρμα!

 

Τι χρειαζόμαστε:

7 φύλλα ζύμης (παραδοσιακό για πίτες)
½ φλ. Μαργαρίνη λιωμένη

Για τη γέμιση:

700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι και στήθος
1 ζωμό πουλερικών ή λαχανικών KNORR σπιτικό
2 καρότα τριμμένα
1 φλ. Κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένα
½ φλ. Πλιγούρι ή τραχανάς γλυκός
½ φλ. Δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 κ.σ. μαργαρίνη
5 κ.σ. αλεύρι
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα , σουσάμι

[adsense]

 

Πώς το κάνουμε:

  • Βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα λίτρο σπιτικό ζωμό.
  • Όταν βράσει στραγγίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε το ζωμό. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε 3 φλ. από το ζεστό ζωμό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πήξει το μίγμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, τα καρότα, το τυρί, το πλιγούρι, το δυόσμο.
  • Ανακατεύουμε καλά καρυκεύουμε και προσθέτουμε τα αυγά.
  • Αλείφουμε τη φόρμα με τη μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και στρώνουμε τα φύλλα. Ενδιάμεσα τα αλείφουμε με τη μαργαρίνη.
  • Αφήνουμε τα φύλλα που εξέχουν για να σκεπάσουμε τη γέμιση. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα φύλλα.
  • Στρώνουμε και τα τελευταία φύλλα και αλείφουμε με μαργαρίνη.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει, την κόβουμε και τη σερβίρουμε.

sintagespareas.gr

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου!
Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι