
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τι χρειαζόμαστε:
7 φύλλα ζύμης (παραδοσιακό για πίτες)
½ φλ. Μαργαρίνη λιωμένη
Για τη γέμιση:
700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι και στήθος
1 ζωμό πουλερικών ή λαχανικών KNORR σπιτικό
2 καρότα τριμμένα
1 φλ. Κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένα
½ φλ. Πλιγούρι ή τραχανάς γλυκός
½ φλ. Δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 κ.σ. μαργαρίνη
5 κ.σ. αλεύρι
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα , σουσάμι
[adsense]
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα λίτρο σπιτικό ζωμό.
- Όταν βράσει στραγγίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε το ζωμό. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε 3 φλ. από το ζεστό ζωμό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πήξει το μίγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, τα καρότα, το τυρί, το πλιγούρι, το δυόσμο.
- Ανακατεύουμε καλά καρυκεύουμε και προσθέτουμε τα αυγά.
- Αλείφουμε τη φόρμα με τη μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και στρώνουμε τα φύλλα. Ενδιάμεσα τα αλείφουμε με τη μαργαρίνη.
- Αφήνουμε τα φύλλα που εξέχουν για να σκεπάσουμε τη γέμιση. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα φύλλα.
- Στρώνουμε και τα τελευταία φύλλα και αλείφουμε με μαργαρίνη.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
- Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει, την κόβουμε και τη σερβίρουμε.
sintagespareas.gr