• Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου
  • 01:30

Αθήνα

15 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρα για να μην ξεχνάμε το ψάρι από το τραπέζι μας

Μπορεί το κρύο να μην έχει κάνει την εμφάνισή του ακόμη, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το ψάρι από το καθημερινό μας τραπέζι. Η ψαρόσουπα με κοκκινόψαρα είναι η συνταγή που μας προτείνει σήμερα το cooklos.gr.

Μπορεί το κρύο να μην έχει κάνει την εμφάνισή του ακόμη, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το ψάρι από το καθημερινό μας τραπέζι. Η ψαρόσουπα με κοκκινόψαρα είναι η συνταγή που μας προτείνει σήμερα το cooklos.gr.

Υλικά συνταγής

1½-2 κιλά κοκκινόψαρα
3 πατάτες μεγάλες κομμένες σε κύβους
2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 λεμόνια (ο χυμός τους)

Διαδικασία συνταγής
-Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια από λέπια και εντόσθια. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και τα ψάρια.
-Αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το νερό).
-Βγάζουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα ψάρια σε πιατέλα, περνάμε το ζωμό που έχουμε στη κατσαρόλα από σήτα για να μη μείνει μέσα κανένα κοκκαλάκι.
-Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το πράσο και το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Ανακατεύουμε καλά.
-Προσθέτουμε το ζωμό από τα ψάρια και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν.
-Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
-Δοκιμάζουμε τα λαχανικά, όταν μαλακώσουν τα λιώνουμε προαιρετικά με ραβδομπλέντερ.
-Ταυτόχρονα, καθαρίζουμε τα ψάρια από τα κόκκαλα. Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κομμάτια των ψαριών στο πιάτο.
-Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μας.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο cooklos.gr

Send this to a friend