Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Ψητό καλαμάρι με φάβα και φυστίκι Αιγίνης!

Μια καταπληκτική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!

 

Υλικά
· 1 κιλό καλαμάρια μεσαίου μεγέθους
· 300γρ. φάβα
· 1 κρεμμύδι

· 2 κ.σ φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο

· χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

· 1 κ.σ λευκό ξίδι βαλσάμικο

· 1 κ.σ θυμάρι φρέσκο

· 1 φύλλο δάφνης

· 2 κύβοι λαχανικών MAGGI

· 1 κ.γλ πιπέρι μαύρο σε κόκκους

· αλάτι

· ελαιόλαδο

[adsense]

Εκτέλεση:
- Καθαρίστε προσεκτικά τα καλαμάρια εσωτερικά και εξωτερικά καθαρίζοντας το δέρμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 1 κ.σ ελαιόλαδο, προσθέστε τη φάβα ενώ πρώτα την έχετε πλύνει καλά και ρίξτε 1,5 λίτρο νερό, το φύλο δάφνης, το πιπέρι και τους δυοκύβους λαχανικών MAGGI.
- Αφήστε να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά και αν χρειαστεί προσθέστε νερό.
- Τέλος, μεταφέρετε στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι η φάβα να γίνει κρέμα, προσθέστε το θυμάρι, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και 5 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
- Χτυπήστε για ακόμη μια φορά και αφήστε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη (για να μην δημιουργηθεί πέτσα).
- Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε ολόκληρα τα καλαμάρια με 2 κ.σ  για 2 λεπτά, μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για άλλα 5 λεπτά. Προσοχή μην παραψήσετε τα καλαμάρια θα γίνουν πολύ σκληρά.
- Σερβίρετε με τη φάβα και ψιλοκομμένο το φιστίκι Αιγίνης.

kalama

maggicooking.gr

Send this to a friend