Πως να φτιάξετε πεντανόστιμη πίτα φοντί με τυρί καμαμπέρ

Ενθουσιάστε την οικογένειά σας και τους φίλους σας με μια υπέροχη πίτα φοντί που κόβοντάς τη “στάζει” λιωμένο τυρί καμαμπέρ. Μια πολύ εύκολη συνταγή με 5 μόνο υλικά για ένα υπέροχο φοντί σε σφολιάτα.

Υλικά συνταγής

1 φύλλο σφολιάτας
2 κ.σ. πάστα κυδωνιού (ή μαρμελάδα κυδώνι ή σύκο ή γλυκό κουταλιού μαυροκέρασο πολτοποιημένο σε μούλτι)
1 στρογγυλή φέτα 250 γραμμαρίων τυρί καμαμπέρ (camembert)
1 αυγό
1 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνετε μια λαδόκολα σε ένα στρογγυλό ταψί, μεσαίου μεγέθους.
Τοποθετείτε σε επιφάνεια εργασίας σας τη σφολιάτα που έχετε ξεπαγώσει και την αλείφετε με ένα πινέλο με τη πάστα κυδωνιού ή με ένα από τα προαναφερόμενα εναλλακτά.

Τοποθετείτε στο κέντρο της σφολιάτας τη στρογγυλή φέτα τυριού καμαμπέρ και διπλώνετε καλά τη ζύμη πάνω από το τυρί με τρόπο τέτοιο, ώστε να το καλύψει καλά. Κόβετε το περίσσιο φύλλο και βάζετε τη πίτα στο ταψί με τη “ραφή” σφολιάτας προς τα κάτω. Με το περίσσιο φύλλο φτιάχνετε φυλλαράκια ή άλλα σχέδια επιλογής σας για να διακοσμήσετε τη πίτα σας.

Σε ένα μπολάκι βάζετε το αυγό και το γάλα, τα χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν και με ένα πινέλο αλείφετε τη ζύμη σε όλη την επιφάνειά της. Διακοσμείτε τη πίτα με τα διακοσμητικά φυλλαράκια τα αλείφετε και αυτά με λίγο μείγμα αυγού και ψήνετε τη πίτα/φοντί στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι να έχετε μια τραγανή χρυσή ζύμη. Τη σερβίρετε ζεστή.

Πηγή: syntayes.gr

Δείτε επίσης

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πλένεις το κρέας πριν το μαγειρέψεις

Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για το ωμό ψάρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *