Αθήνα

2 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

«Παρακολουθώ με έκπληξη τις δηλώσεις της Μπεκατώρου…»: Η επιστολή παραίτησης του Αδαμόπουλου στον Καπράλο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ

Η σαντιγί δεν χρειάζεται κόπο… ούτε χρόνο, σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Δείτε επίσης

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτές είναι οι 10 πιο δημοφιλείς συνταγές της καραντίνας στην Ελλάδα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Έτσι θα φτιάξετε το τέλειο ρολό με κοτόπουλο

«Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξεις σαντιγί χωρίς μίξερ, είναι ένα βάζο με καπάκι που κλείνει ερμητικά» υποστηρίζει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Για να χτυπηθεί η κρέμα γάλακτος σε σαντιγί πρέπει η κρέμα να έχει 35% λιπαρά και να είναι παγωμένη στο ψυγείο.

Γεμίζεις το καθαρό στεγνό βάζο μέχρι τη μέση με την κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά.

Σφραγίζεις με το καπάκι και το χτυπάς όπως το σέικερ με το χέρι.

Μετά από 2-3΄ δεν πιστεύεις το αποτέλεσμα.

Με αυτό το τρόπο και χωρίς κόπο θα έχεις κάθε στιγμή έχεις κρέμα σαντιγί για να γαρνίρεις τα ροφήματα, τη φρουτοσαλάτα, το παγωτό ή τα γλυκά σου.

Μπορείς να προσθέσεις λίγη άχνη ζάχαρη, λικέρ ή βανίλια. Μπορείς να δώσεις στην εύκολη σαντιγί ό,τι γεύση θέλεις ακόμα κι ό,τι χρώμα θέλεις προσθέτοντας χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Διάβασε παρακάτω όλα τα μυστικά και την κλασική συνταγή για τέλεια σπιτική σαντιγί:

Υλικά Συνταγής
350 γραµ. κρέμα γάλακτος (πολύ κρύα με 35% λιπαρά)
50 γραµ. ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη
1 κλωνάρι βανίλια

Εκτέλεση
Για να φτιάξετε σαντιγί στο σπίτι χρειάζεστε απαραίτητα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, η οποία πρέπει να είναι κατευθείαν από το ψυγείο και πολύ παγωμένη.

Αν αρωματίσετε με κλωνάρι βανίλιας την κρέμα σαντιγί, πρέπει να χαράξετε τη βανίλια, να αφαιρέσετε τον καρπό της με την λάμα του μαχαιριού και να τη ρίξετε στην κρύα κρέμα. Βάλτε επίσης και το κλωνάρι στην κρέμα. Σκεπάστε καλά με μεμβράνη κι αφήστε για μερικές ώρες στο ψυγείο στο πιο κρύο ράφι. Αυτό μπορεί να γίνει και μια μέρα πριν. Όταν είναι ώρα να χτυπήσετε τη σαντιγί, σουρώστε την κρέμα σε λεπτό σουρωτήρι και αφαιρέστε το κλωνάρι βανίλιας.

Αν βιάζεστε, παραλείψετε το κλωνάρι βανίλιας και χρησιμοποιήστε λίγη υγρή βανίλια ή βανιλίνη την ώρα που φτιάχνετε την σαντιγί.

Βάλτε την παγωμένη κρέμα στον κάδο του μίξερ, προσθέστε τη ζάχαρη και καλύψτε τον κάδο με το ειδικό καπάκι γιατί η κρέμα πετάγεται όσο είναι ακόμα υγρή.

Αρχίστε να χτυπάτε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά αυξήστε την ταχύτητα. Η σαντιγί είναι έτοιμη όταν εμφανίζονται απαλές κορυφές που στέκονται. Αυτό το στάδιο θέλει πολύ προσοχή γιατί το παρατεταμένο χτύπημα της κρέμας οδηγεί σε αποχωρισμό βουτύρου από τα υγρά με αποτέλεσμα να κόψει. Δηλαδή να χωρίσει.

Μυστικά για αφράτη κρέμα σαντιγί και τι να προσέξεις
Πολύ παγωμένη κρέμα
Κρέμα με λιπαρά 35%
Παγωμένος κάδος

Προσοχή στο παρατεταμένο χτύπημα γιατί θα κόψει!

•Όταν χτυπάμε την υγρή κρέμα γάλακτος, με το χτύπημα εγκλωβίζεται αέρας στις κυψέλες βουτύρου με αποτέλεσμα να διογκώνεται η κρέμα και να παίρνει τριπλάσιο όγκο και να σταθεροποιείται. Αν λοιπόν η κρέμα δεν είναι καλά παγωμένη, το βούτυρο της κρέμας δεν μπορεί να εγκλωβίσει αέρα με το χτύπημα και να διογκωθεί. Γι αυτό είναι πολύ βασικό η κρέμα να είναι παρά πολύ κρύα και κατευθείαν από το ψυγείο να μπει στον κάδο.

Η ιδανική θερμοκρασία της κρέμας γάλακτος είναι γύρω στους 3-4 βαθμούς C. Όμως, τα οικιακά ψυγεία πολλές φορές έχουν πιο υψηλή θερμοκρασία Όποτε καλό είναι να έχετε βάλει τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο να είναι κι αυτός παγωμένος.

Αν ο χώρος που δουλεύετε στο σπίτι είναι πολύ ζεστός λόγω θέρμανσης ή είναι καλοκαίρι και υπάρχει ζεστή στον χώρο καλό είναι να βάλετε την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 3-4 λεπτά μόνο να παγώσει σχετικά και να είναι πιο σταθερή στο χτύπημα και αφράτη. Όμως προσοχή μην ξεχαστείτε και την κάνετε παγωτό γιατί μετά δεν θα γίνει ποτέ αφράτη η σαντιγί αφού αλλοιώνεται η σύστασή της.

•Μην αφήνετε τη σαντιγί πολύ ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Θα αρχίσει να χάνει πάλι την σταθερότητα της και να ρευστοποιείται.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.argiro.gr/recipe/krema-santigi/

Πηγή: www.argiro.gr

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου!
Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι