ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μία τέλεια συνταγή μας έχει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για την καραντίνα: Σοκολατόπιτα που φτιάχνεται στο πι και φί!
Υλικά Συνταγής
Για τη σοκολατόπιτα
1¼ φλ. αλεύρι
3/4 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. κακάο
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες αλάτι
1 βανίλια
1 φλ. γάλα (ή φυτικό γάλα)
50 γραμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο (ή φυτικό βούτυρο)
λίγο βούτυρο ακόμα για το ταψί
Για το πασπάλισμα και την ολοκλήρωση της συνταγής
1 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. κακάο
1⅓ φλ. βραστό νερό
παγωτό ή σαντιγύ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα στιγμής με κακάο, είναι γρήγορη, οικονομική και μοναδική και πρέπει να την φτιάξετε όλοι!
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά ,το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.
Πώς ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στιγμής
Βουτυρώνουμε ένα μικρό, πυράντοχο σκεύος, 20×30 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Είναι ώρα για το πασπάλισμα του γλυκού. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της ωμής σοκολατόπιτας . Περιχύνουμε σιγά σιγά όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας µε το βραστό νερό.
Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια της. Ή στις αντιστάσεις στους 180°C, στην κάτω σχάρα για 35-40΄περίπου.
Είναι μια σοκολατόπιτα που όταν την κόβεις, το δικό της σοκολατένιο σιρόπι έχει ποτίσει κάθε μπουκιά.
*Προσοχή! Η σοκολατόπιτα στιγμής δεν κόβεται. Τη σερβίρουμε µε κουτάλα μέσα από το πυράντοχο σκεύος που την ψήσαμε, βάζοντας στο πλάι παγωτό ή λίγη σαντιγί. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για εύκολο και τέλειο παγωτό βανίλια.
Μυστικά για τη σοκολατόπιτα στιγμής
-Κοσκινίστε όλα τα στερεά υλικά ώστε να πάρουν αέρα και να διαλυθούν τυχόν κομπάκια από αλεύρι και κακάο.
-Μην ανακατέψετε πολλή ώρα τα στερεά υλικά με τα υγρά, γιατί θα βγει μαστιχωτή η σοκολατόπιτα. Ένα απαλό ανακάτεμα είναι αρκετό. Πρέπει απλά να ενωθούν τα υλικά και να μην βλέπετε άλλο το αλεύρι.
-Για να δημιουργήσετε αυτό το υπέροχο σοκολατένιο σιρόπι, πρέπει αφού βάλετε το μείγμα της σοκολατόπιτας στο ταψί, τότε να πασπαλίσετε με τη ζάχαρη και το κακάο όλη την επιφάνεια της. Περιχύστε σιγά-σιγά με το βραστό νερό όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας και να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Στην αρχή θα νομίζετε ότι κάνατε κάποιο λάθος, αλλά μετά όσο τα ψήνεται και θα μετατρέπεται σε ένα σοκολατένιο σιρόπι που ποτίζει το γλυκό απλά θα σας ξετρελάνει.
Προσοχή ο φούρνος σας πρέπει να είναι πολύ καλά προθερμασμένος όταν το γλυκό θα μπει μέσα. Η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη περίπου σε 40´.Θα τσεκάρετε απλά την επιφάνεια της ώστε να έχει σταθεροποιηθεί να μην τρέμει δηλαδή το κέικ. Απολαύστε την ζέστη ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν θέλετε να κάνετε νηστίσιμη και vegan τη σοκολατόπιτα στιγμής, αντικαταστήστε το γάλα και το βούτυρο, με φυτικό γάλα και φυτικό βούτυρο αντίστοιχα.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Τσακρής: «Σίγουρη η παράταση του lockdown»
Κορονοϊός – Ερρίκος Ντυνάν: Δίνει στο ΕΣΥ 14 ΜΕΘ και 50 κλίνες για νοσηλεία
Κορονοϊός: 3038 νέα κρούσματα σήμερα- 336 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι
Ροή Ειδήσεων
24/01/2025 | 19:00
Δημήτρης Κοντολάζος για Μάκη Χριστοδουλόπουλο: «Tη γυναίκα του να ρωτήσετε, εγώ πέρασα πάρα πολύ ωραία»
24/01/2025 | 18:40
Κέρκυρα: Επτά συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο σε Κέρκυρα και Λευκάδα για παραβάσεις του ΚΟΚ
24/01/2025 | 18:30
Σοκάρει η Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου, είχε γίνει ενιαίος ο λαιμός μαζί με το κεφάλι μου»
24/01/2025 | 18:23
Αιματηρή συμπλοκή στη Μεταμόρφωση: Τρεις τραυματίες, ο ένας με τραύμα στην κοιλιά από κατσαβίδι
24/01/2025 | 18:20
Χανιά: Νέα αποθήκη με εκρηκτικά και βαρύ οπλισμό εντόπισε η ΕΛΑΣ – Συνελήφθη και τρίτο άτομο
24/01/2025 | 18:17
Τάσος Ιορδανίδης: «Με τη Θάλεια δεν έχουμε φτάσει ποτέ σε τέλμα και να πούμε αντίο»
24/01/2025 | 18:17
Φώτης Σεργουλόπουλος για Διονύση Σαββόπουλο: «Όταν μου γκρεμίζεται το είδωλο και φαίνονται μαύρες στιγμές, δεν θέλω να το δω»
24/01/2025 | 18:16
Οικογένεια Δομάζου: «Σας ευχαριστούμε για την αγάπη που του δείξατε όλα αυτά τα χρόνια»
24/01/2025 | 18:16
Ουκρανία: Εντολή εκκένωσης περιοχών για τις οικογένειες με παιδιά στο Ντονέτσκ, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται
23/01/2025 | 07:58
Τάσος Χαλκιάς για Πέτρο Φιλιππίδη: «Βγαίνουν τώρα συνάδελφοι και λένε ότι το παράκαναν με το #metoo»
23/01/2025 | 16:50
Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στην Άνω Γλυφάδα – Ο δράστης του είπε πως η μητέρα του είχε χτυπήσει και θα το έπαιρνε εκείνος
23/01/2025 | 12:40
Αντώνης Κανάκης – Άφωνοι με την «αποκάλυψη» από τη στρατιωτική του θητεία: «Θα πω στη γυναίκα σου ότι δεν είναι αυτό που νομίζει»
23/01/2025 | 07:44
Στο νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, Αντώνης Αντωνιάδης
23/01/2025 | 11:30
Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Δήλωση προσλήψεων στο κινητό και 4ημερη εργασία με τον ίδιο μισθό
23/01/2025 | 08:39
Ναύπλιο: Πατέρας διένυσε απόσταση 140 χλμ για να πάρει τις ενέσεις του παιδιού του
23/01/2025 | 17:40
Αυτός είναι ο Τούρκος που σκότωσε τον ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Παλαιό Φάληρο
23/01/2025 | 10:57
Φαίη Σκορδά: «Κάποια πράγματα που ακούω από τη Λατινοπούλου με βρίσκουν σύμφωνη» – Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Στεναχωριέμαι»
23/01/2025 | 16:56