Αθήνα

 

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

xalkias
Τάσος Χαλκιάς για Πέτρο Φιλιππίδη: «Βγαίνουν τώρα συνάδελφοι και λένε ότι το παράκαναν με το #metoo»

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Σοκολατόπιτα στιγμής (BINTEO)

Μία τέλεια συνταγή μας έχει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για την καραντίνα: Σοκολατόπιτα που φτιάχνεται στο πι και φί!

Δείτε επίσης

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου η καταβολή της κρατικής επιδότησης στους δανειολήπτες
«Άδειασμα» Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Άγκυρα: Ο Πομπέο δεν θα συναντήσει κυβερνητικούς αξιωματούχους

Υλικά Συνταγής
Για τη σοκολατόπιτα
1¼ φλ. αλεύρι
3/4 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. κακάο
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες αλάτι
1 βανίλια
1 φλ. γάλα (ή φυτικό γάλα)
50 γραμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο (ή φυτικό βούτυρο)
λίγο βούτυρο ακόμα για το ταψί

Για το πασπάλισμα και την ολοκλήρωση της συνταγής

1 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. κακάο
1⅓ φλ. βραστό νερό
παγωτό ή σαντιγύ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα στιγμής με κακάο, είναι γρήγορη, οικονομική και μοναδική και πρέπει να την φτιάξετε όλοι!

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά ,το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.

Πώς ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στιγμής
Βουτυρώνουμε ένα μικρό, πυράντοχο σκεύος, 20×30 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Είναι ώρα για το πασπάλισμα του γλυκού. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της ωμής σοκολατόπιτας . Περιχύνουμε σιγά σιγά όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας µε το βραστό νερό.

Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια της. Ή στις αντιστάσεις στους 180°C, στην κάτω σχάρα για 35-40΄περίπου.

Είναι μια σοκολατόπιτα που όταν την κόβεις, το δικό της σοκολατένιο σιρόπι έχει ποτίσει κάθε μπουκιά.

*Προσοχή! Η σοκολατόπιτα στιγμής δεν κόβεται. Τη σερβίρουμε µε κουτάλα μέσα από το πυράντοχο σκεύος που την ψήσαμε, βάζοντας στο πλάι παγωτό ή λίγη σαντιγί. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για εύκολο και τέλειο παγωτό βανίλια.

Μυστικά για τη σοκολατόπιτα στιγμής
-Κοσκινίστε όλα τα στερεά υλικά ώστε να πάρουν αέρα και να διαλυθούν τυχόν κομπάκια από αλεύρι και κακάο.

-Μην ανακατέψετε πολλή ώρα τα στερεά υλικά με τα υγρά, γιατί θα βγει μαστιχωτή η σοκολατόπιτα. Ένα απαλό ανακάτεμα είναι αρκετό. Πρέπει απλά να ενωθούν τα υλικά και να μην βλέπετε άλλο το αλεύρι.

-Για να δημιουργήσετε αυτό το υπέροχο σοκολατένιο σιρόπι, πρέπει αφού βάλετε το μείγμα της σοκολατόπιτας στο ταψί, τότε να πασπαλίσετε με τη ζάχαρη και το κακάο όλη την επιφάνεια της. Περιχύστε σιγά-σιγά με το βραστό νερό όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας και να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Στην αρχή θα νομίζετε ότι κάνατε κάποιο λάθος, αλλά μετά όσο τα ψήνεται και θα μετατρέπεται σε ένα σοκολατένιο σιρόπι που ποτίζει το γλυκό απλά θα σας ξετρελάνει.

Προσοχή ο φούρνος σας πρέπει να είναι πολύ καλά προθερμασμένος όταν το γλυκό θα μπει μέσα. Η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη περίπου σε 40´.Θα τσεκάρετε απλά την επιφάνεια της ώστε να έχει σταθεροποιηθεί να μην τρέμει δηλαδή το κέικ. Απολαύστε την ζέστη ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν θέλετε να κάνετε νηστίσιμη και vegan τη σοκολατόπιτα στιγμής, αντικαταστήστε το γάλα και το βούτυρο, με φυτικό γάλα και φυτικό βούτυρο αντίστοιχα.

Πηγή: argiro.gr

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Μητσοτάκης – Κορονοϊός: «Θα λάβουμε πάνω από 25 εκατ. δόσεις του εμβολίου – Δωρεάν για όλους τους πολίτες»

Σακελλαρόπουλος – Τσαμπάς: Ο Σεμέντο, ο Λιβάια και το… lockdown στο μικροσκόπιο του «Να το δούμε στο VAR»!

Τσακρής: «Σίγουρη η παράταση του lockdown»

Κορονοϊός – Ερρίκος Ντυνάν: Δίνει στο ΕΣΥ 14 ΜΕΘ και 50 κλίνες για νοσηλεία

Κορονοϊός: 3038 νέα κρούσματα σήμερα- 336 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Ροή Ειδήσεων

kontolazos202

24/01/2025 | 19:00

Δημήτρης Κοντολάζος για Μάκη Χριστοδουλόπουλο: «Tη γυναίκα του να ρωτήσετε, εγώ πέρασα πάρα πολύ ωραία»

24/01/2025 | 18:50

Επιστήμονες αναπτύσσουν εμβόλιο για να αποτρέψουν την επόμενη πανδημία

24/01/2025 | 18:40

Κέρκυρα:  Επτά συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο σε Κέρκυρα και Λευκάδα για παραβάσεις του ΚΟΚ
alexandraki22

24/01/2025 | 18:30

Σοκάρει η Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου, είχε γίνει ενιαίος ο λαιμός μαζί με το κεφάλι μου»

24/01/2025 | 18:23

Αιματηρή συμπλοκή στη Μεταμόρφωση: Τρεις τραυματίες, ο ένας με τραύμα στην κοιλιά από κατσαβίδι

24/01/2025 | 18:20

Χανιά: Νέα αποθήκη με εκρηκτικά και βαρύ οπλισμό εντόπισε η ΕΛΑΣ – Συνελήφθη και τρίτο άτομο
upper body 944557 1280

24/01/2025 | 18:17

Νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ανιχνεύει το 97% των πνευμονοπαθειών

24/01/2025 | 18:17

Τάσος Ιορδανίδης: «Με τη Θάλεια δεν έχουμε φτάσει ποτέ σε τέλμα και να πούμε αντίο»

24/01/2025 | 18:17

Φώτης Σεργουλόπουλος για Διονύση Σαββόπουλο: «Όταν μου γκρεμίζεται το είδωλο και φαίνονται μαύρες στιγμές, δεν θέλω να το δω»
domazos 1 3

24/01/2025 | 18:16

Το αφιέρωμα της UEFA στον Μίμη Δομάζο

24/01/2025 | 18:16

Οικογένεια Δομάζου: «Σας ευχαριστούμε για την αγάπη που του δείξατε όλα αυτά τα χρόνια»

24/01/2025 | 18:16

Ουκρανία: Εντολή εκκένωσης περιοχών για τις οικογένειες με παιδιά στο Ντονέτσκ, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται
domazos 10

24/01/2025 | 18:16

Τη Δευτέρα η κηδεία του Μίμη Δομάζου | Στάση στη Λεωφόρο πριν το λαϊκό προσκύνημα της σορού

24/01/2025 | 18:10

Οικοδομικά υλικά: Νέα αύξηση τιμών 5,2% το Δεκέμβριο

24/01/2025 | 18:00

Γιάννης Βούρος: Σαμπάνιες και τούρτα για την έκπληξη στη σύντροφό του στο αεροπλάνο
keik milou 1
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Κέικ μήλου
kotopoulo fileto gemisto ala krem
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και μπέικον
gkykopatates sto fournou
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Γλυκοπατάτες στο φούρνο
brokolo fourno
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Μπρόκολο στο φούρνο με κρέμα
mosxari mpira gastra
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Μοσχάρι με μπύρα στη γάστρα
almyros kormos tiriou
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Αλμυρός κορμός τυριού με ξηρούς καρπούς