Αθήνα

15 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Big Brother: «Τα πήρε» άσχημα με τον Μικρούτσικο η Νάταλι Κακκαβά στον «αέρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή banana bread από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την καλύτερη συνταγή για banana bread.

Δείτε επίσης

Γεννηματά: Δεν θυμόμαστε τον καρκίνο μόνο σήμερα- Η πρόληψη πρέπει να είναι η δική μας δέσμευση
Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη χώρα τις επόμενες ημέρες – Δείτε αναλυτικά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το υπέροχο banana bread, «μπανανόψωμο» ή banana cake, είναι στην ουσία ένα κέικ μπανάνα στο σχήμα ψωμιού. Γίνεται με λίγα κι απλά υλικά, χωρίς μίξερ και είναι ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Αυτή είναι η αυθεντική αμερικανική banana bread συνταγή.

Υλικά Συνταγής
125 γραµ. λιωμένο βούτυρο
200 γραµ. καστάνη ζάχαρη (ή μαύρη ζάχαρη)
2 αυγά χτυπημένα (σε θερμ. δωμ.)
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
1/2 κ.γλ. κανέλα
220 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γλ. σόδα μεγερικής
1/3 κ.γλ. αλάτι
100 γραµ. γιαούρτι (ή ξινόγαλο)
3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
3 μέτριες ώριμες μπανάνες
100 γραµ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση
Για την αυθεντική συνταγή banana bread ή μπανανόψωμο χωρίς μίξερ, χρειαζόμαστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (βούτυρο λιωμένο, αυγά και γιαούρτι).

Αν θέλετε να αντικαταστήσετε κάποιο από τα υλικά για το μπανανόψωμο θα βρείτε παρακάτω αντικαταστάσεις υλικών.

Βάζουμε το λεμόνι στο γιαούρτι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σταθεί για 5′.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις ή στους 160 °C στον αέρα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουνε μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις 23χ12 εκατ. για να έχει το κλασικό banana bread σχήμα.

Οι μπανάνες πρέπει να είναι πολύ ώριμες και μαλακές.

Σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τις πολύ ώριμες μπανάνες. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο και τη ζάχαρη.

Με το σύρμα τα ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, την βανίλια και την κανέλα.

Με το σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν να γίνουν κρέμα.

Χωριστά σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα.

Απαλά ανακατεύουμε με το σύρμα. Δεν πρέπει να ανακατεύουμε για πολύ ώρα γιατί θα γίνει πολύ ελαστική η ζύμη του banana bread.

Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι, τις πολτοποιημένες μπανάνες και τα καρύδια.

Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα του banana bread.

Το αδειάζουμε στη φόρμα.

Ψήνουμε το μπανανόψωμο για 1 ώρα και 10′ περίπου.

Αν ψήσετε στις αντιστάσεις, θα βάλετε το banana bread στην κάτω σχάρα του φούρνου. Αν ψήσετε τον αέρα, θα βάλετε το ταψί στη μεσαία σχάρα.

Προς το τέλος του ψησίματος, ίσως χρειαστεί να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο αν έχει πάρει πολύ χρώμα η επιφάνεια του.

Αφήνουμε το banana bread στον πάγκο να σταθεί για 15 ´ και μετά ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Μυστικά για τέλειο banana bread
-Δεν βγάζουμε ποτέ το μπανανόψωμο από το φούρνο εάν δεν ελέγξουμε αν ψήθηκε σωστά στην καρδιά του. Μπήγουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στην καρδιά του και αν αυτή βγει στεγνή από ζύμη τότε είναι έτοιμο.

-Ίσως χρειαστεί λίγα λεπτά επιπλέον ψησίματος μέχρι να στεγνώσει καλά η καρδιά του banana bread.

-Για το μπανανόψωμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ζάχαρη έχετε ή ό,τι ζάχαρη προτιμάτε. Με την καστανή ή μαύρη ζάχαρη, έχει πιο πλούσια γεύση ενώ με την λευκή ζάχαρη καραμελώνει πιο σωστά.

-Για να παραμείνει ζουμερό το banana bread και να ενταθούν τα αρώματα της μπανάνας, πρέπει αφού το ψήσουμε και κρυώσει τελείως, να το τυλίξουμε σε μία λαδόκολλα, να το βάλουμε σε σακούλα τροφίμων και να το σφραγίσουμε. Το αφήνουμε να σταθεί όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα μοιάζει σαν να είναι σιροπιασμένο και τα αρώματα του είναι 10 φορές πιο πλούσια.

-Τα καρύδια στο banana bread δεν είναι απαραίτητα, εάν θέλετε μπορείτε να τα παραλείψετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σοκολάτα σε κομμάτια ή σταγόνες στο μείγμα του κέικ.

-Στην Αμερική όπου λατρεύουν το banana bread, το κόβουν σε φέτες και το φρυγανίζουν στην τοστιέρα. Το απολαμβάνουν δηλαδή στο πρωινό τους όπως ένα κανονικό ψωμί με βούτυρο.

-Το ξινόγαλο ή το γιαούρτι δίνει φανταστική γεύση και υφή στο banana cake. Δες εδώ για ποιο λόγο χρησιμοποιώ ξινόγαλο στην συνταγές μου και πως μπορείς να αντικαταστήσεις το ξινόγαλο στο σπίτι σου.

-Το banana bread διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ημέρες κλεισμένο αεροστεγώς για να μην στεγνώσει.

-Διατηρείται επίσης στην κατάψυξη τυλιγμένο πολύ καλά με μεμβράνη για αρκετές εβδομάδες.

-Εναλλακτικά αρώματα που μπορείς να δώσεις στο μπανανόψωμο είναι συνδυασμός κανέλας, γαρύφαλου και μοσχοκάρυδου.

-Αφού κρυώσει το μπανανόψωμο, μπορείς να το περιχύσεις με λιωμένη σοκολάτα.

-Με το μείγμα για banana bread, μπορείς να φτιάξεις muffins σε θήκες και να τα ψήσεις για περίπου 30′.
Πηγή: argiro.gr

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Ακάρ: Θα χρησιμοποιήσουμε τους S-400 όπως χρησιμοποιούνται και οι S-300 εντός της συμμαχίας του NATO

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και βροχές σήμερα- Δείτε σε ποιες περιοχές

Γαστεράτου: «Δεν αγάπησα τον γιο μου από την αρχή- Όταν τον γέννησα τον κοιτούσα πολύ έντονα»

141 πρόστιμα σε θαμώνες κέντρου που δεν έκλεισε στις 00:30! Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού

Ζώδια – Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις 26 Οκτωβρίου 2020 έως 1 Νοεμβρίου 2020

Pumpkin pie: H απίθανη συνταγή της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Αρακάς: Η Μαρία Μπεκατώρου μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτές είναι οι 10 πιο δημοφιλείς συνταγές της καραντίνας στην Ελλάδα
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Φριτάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο… (και λίγες θερμίδες)
Πώς να φτιάξετε σούπες βελουτέ
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Έτσι θα φτιάξετε το τέλειο ρολό με κοτόπουλο