Αθήνα

18 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γεωργία Μπίκα: «Δεν έχω να χάσω κάτι άλλο, τα έχασα όλα» – Συγκλονίζει η ανάρτησή της

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σορμπέ ανανά: Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για το παγωτό του καλοκαιριού

Μία σχετικά εύκολη συνταγή για απολαυστικό παγωτό μας έχει ο Άκης Πετρετζίκης.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός – Γώγος: Ενδεχομένως και 400 κρούσματα ημερησίως σε αυτή τη φάση με την επιστροφή των εκδρομέων
Κυτταρίτιδα: Η εξαφάνισή της περνά μέσα από τη θεραπεία του μεταβολικού συνδρόμου

Συστατικά
1 ανανά
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. νερό
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι


Για τη διακόσμηση
φέτες ανανά

Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε στη μέση οριζοντίως.
Σκάβουμε το εσωτερικό του, το ψιλοκόβουμε και κρατάμε τα 2 κομμένα μέρη του για να το χρησιμοποιήσουμε ως βάση σερβιρίσματος.
Τα προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό από το λεμόνι.
Τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Αφού έχει παγώσει το τοποθετούμε σε μία παγωτομηχανή (εάν υπάρχει) αλλιώς σε ένα μπλέντερ.
Ξαναχτυπάμε ώστε να έχουμε ακόμα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα.
Αποθηκεύουμε ξανά και παγώνουμε για 5 ώρες.
Σερβίρουμε μέσα στον ανανά που κρατήσαμε και διακοσμούμε με ανανά σε μικρά κυβάκια.

10′
Χρόνος Εκτέλεσης

7 ώρες Χρόνος Αναμονής

4 Μερίδες

Η πανδημία του κορονοϊού δεν …πάγωσε τις πωλήσεις παγωτού

Στη Βόρεια Ελλάδα, οι πρώτοι παγωτατζήδες έκαναν την εμφάνισή τους στα δρομάκια των αστικών -και όχι μόνο- κέντρων με τα καροτσάκια τους και πουλούσαν το νόστιμο παγωμένο γλύκισμα ως πλανόδιοι πωλητές. Από το τροχήλατο με το κασάτο φτάσαμε σήμερα σε περισσότερες από εκατό γεύσεις. Μάλιστα, όπως λένε οι επαγγελματίες του χώρου, το παγωτό έχει την τιμητική του στην εποχή του κορονοϊού!

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Παναγιώτης Τσινάβος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μεγάλης παγωτοβιομηχανίας των Σερρών και μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, σημειώνει πως τα ποσοστά στις πωλήσεις παγωτού αυξήθηκαν την περίοδο των περιοριστικών μέτρων και της αναγκαστικής παραμονής στο σπίτι, λόγω πανδημίας.

«Η κατανάλωση στο σπίτι για όλη την οικογένεια ήταν αυξημένη ιδιαίτερα κατά την περίοδο του εγκλεισμού και πράγματι ο κόσμος έφαγε περισσότερα παγωτά. Φαίνεται πως είχαμε την ανάγκη από γεύση και δροσιά και επιπλέον ήταν εύκολο να τα προμηθευτεί κάποιος από τα ψυγεία της γειτονιάς επιστρέφοντας στο σπίτι από τον περίπατο που ήταν και η μοναδική έξοδος. Δυστυχώς όμως θα μειωθεί η πώληση στους τουριστικούς προορισμούς», επισημαίνει.

Χωνάκι, κυπελάκι, πύραυλος… λέξεις συνδεδεμένες με γλυκές αναμνήσεις παιδικών κυρίως χρόνων, χρόνων ανεμελιάς. Πρώτο ραντεβού, πρώτο κέρασμα, πρώτη έξοδος στο πανηγύρι του χωριού, παιδιά στα ψυγεία κερασμένα σαν …τσαμπιά για να διαλέξουν ένα παγωτό μετά το σχολείο, παγωτό μετά το χειρουργείο για τις αμυγδαλές- όλα εικόνες βγαλμένες μέσα από την ίδια τη ζωή. Η βανίλια, το κακάο και το φιστίκι αποτελούν γεύσεις ορόσημο και η ιστορία του παγωτού είναι «φορτωμένη» με αναμνήσεις που δεν …λιώνουν στο πέρασμα του χρόνου.

Παγωτό γιαούρτι «σαρώνει» στις εξαγωγές στην Ευρώπη

Το καλό παγωτό είναι ένα υγιεινό και ευχάριστο γλύκισμα, που αποτελείται από γάλα, έχει θρεπτικές ουσίες, βιταμίνες και αποτελεί όχι μόνο ευχάριστη αλλά και υγιεινή τροφή, εξηγεί ο κ. Τσινάβος, σύμφωνα με τον οποίο στο εξωτερικό κάνει θραύση η γεύση «γιαούρτι».

«Η αγωνία για εμάς που ασχολούμαστε με το παγωτό είναι να είναι ποιοτικό, γευστικό, υγιεινό, κάτι που να θέλει να γευτεί ο καταναλωτής και να του προσφέρει ευχαρίστηση. Τελευταία, μάλιστα, το παγωτό με κύριο φορέα το ελληνικό γιαούρτι εξάγεται από τις Σέρρες σε τουλάχιστον 24 χώρες της Ευρώπης με την Ιταλία που θεωρείται και χώρα παγωτού να βρίσκεται στις πρώτες που εισάγουν το ελληνικό γιαουρτο- παγωτό», ανέφερε ακόμη ο κ. Τσινάβος.


Πηγή: akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Εορτολόγιο: Ποιοι και ποιες γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα;

Η γερμανική μεσολάβηση και η ενόχληση του Βερολίνου για την Άγκυρα – Ένταση μεταξύ κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με την Αίγυπτο

Ροή Ειδήσεων

18/05/2022 | 23:32

«Χάσατε την ισορροπία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας»: Τα παράπονα του Τσαβούσογλου στον Μπλίνκεν

18/05/2022 | 23:22

ΑΑΔΕ: Λιγότεροι οι οφειλέτες στην εφορία τον Μάρτιο του 2022

18/05/2022 | 23:04

Σασμός: Η Μαρίνα κάνει μια αποκάλυψη στην Κατερίνα που θα τη σοκάρει

18/05/2022 | 22:53

Συναγερμός στην Εύβοια: Άνδρας αγνοείται στη Δίρφυ

18/05/2022 | 22:38

Survivor: Ο Εμμανουήλ, ο… Μήτσος και ο «ακατανόμαστος»

18/05/2022 | 22:30

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Μπακογιάννης και Ζέρβας θα δουν μαζί τον τελικό

18/05/2022 | 22:23

Κορονοϊός: Η χαλάρωση των μέτρων έφερε αύξηση στα κρούσματα στην Αμερική

18/05/2022 | 22:17

Μαγιορκίνης για την ευλογιά των πιθήκων: Πρώτη φορά βλέπουμε εξάπλωση σε πάνω από μία ευρωπαϊκές χώρες

18/05/2022 | 22:15

Σφοδρές καταιγίδες στην Αττική

18/05/2022 | 22:04

Tζο Μπάιντεν: Xαιρετίζει και στηρίζει την «ιστορική υποψηφιότητα» Φινλανδίας και Σουηδίας

18/05/2022 | 21:58

Οι συσχετισμοί δυνάμεων στην νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

18/05/2022 | 21:47

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο 26χρονος ο οποίος είχε πέσει από τα κάγκελα της Αρχαίας Αγοράς

18/05/2022 | 21:35

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα

18/05/2022 | 21:23

Σήφης Βαλυράκης: Δύο ψαράδες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατό του

18/05/2022 | 21:16

Συνάντηση Ανδρουλάκη – Βενιζέλου: Τι συζήτησαν
Χειροποίητα λαζάνια γεμιστά με ζαφορά και ανθότυρο
Οσομπούκο κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι: Το επικό κυριακάτικο φαγητό που μοσχοβολά μαμαδίστικη θαλπωρή
Λαχταριστές κρέπες με κοτόπουλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Αρακάς: Η πεντανόστιμη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Ντολμαδάκια γιαλαντζί: Η τέλεια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Μαραθοκεφτέδες: Η εύκολη και νόστιμη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη (BINTEO)