Αθήνα

 

27 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Ναταλία Γερμανού: «Έφτασες 60 χρονών, μένοντας άτεκνη προβάλλοντας το προσωπικό σου ναυάγιο » – Τι απάντησε

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτικά κεφτεδάκια…όπως της μαμάς: Μυστικά για τους πιο αφράτους και νόστιμους κεφτέδες

Κλασικό μαμαδίστικο πιάτο που αγαπά τις Κυριακές και μπαίνει συχνά στις ελληνικές κουζίνες. Μπορεί να θεωρείται σχετικά απλό, εύκολο και γρήγορο, όμως και αυτό το πιάτο έχει τα μυστικά του!

Ακολουθήστε τα εξής μυστικά για να πετύχετε τους πιο αφράτους και νόστιμους κεφτέδες που έχετε δοκιμάσει ποτέ:

  • Αναφορικά με τον κιμά, χρησιμοποιήστε αντί για μοσχαρίσιο, αρνίσιο ή χοιρινό. Ο κεφτές θέλει λάπα, αν μιλάμε για μοσχαρίσιο κρέας, που έχει σχετικό λίπος και ωραία κρεάτινη γεύση. Ακόμη μπορούμε να κάνουμε όποιον συνδυασμό θέλουμε, είτε μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή χοιρινό είτε 1/3 μοσχαρίσιο, 1/3 χοιρινό και 1/3 αρνίσιο.
  • Για να διατηρήσετε τον κιμά στο ψυγείο, καλό είναι να τον βγάλετε κατευθείαν από το χαρτί του χασάπη (όπου υπάρχουν και τυχόν υγρά) και να μπει σε ανοξείδωτο ή γυάλινο μπολ με καπάκι, στο κάτω ράφι. Συντηρείται σε θερμοκρασία 4°C για ένα 24ωρο. Μετά πρέπει να μαγειρευτεί ή να μπει στην κατάψυξη.
  • Ο κανόνας λέει πώς η υγρασία του μίγματος δίνει τα ωραιότερα και πιο αφράτα κεφτεδάκια, έτσι λοιπόν το μίγμα του κιμά πρέπει να είναι αφράτο όταν ζυμώνουμε. Υγρά που μαλακώνουν τις ίνες του είναι το ξύδι, το τριμμένο κρεμμύδι και η τριμμένη ντομάτα (ή αν δεν έχουμε, 1 κουτ. γλυκού πελτέ). Βάζουμε στο μίγμα καλής ποιότητας ξίδι από κόκκινο κρασί.
  • Δεν ζυμώνετε για πολλή ώρα, δεν χρειάζεται.
  • Για τέλειο άρωμα που θα σας ζητούν τη συνταγή: όταν πλάθετε τον κιμά με μίγμα από βότανα όπως ρίγανη, θρούμπι, βασιλικό μπόλικο μαζί με φρέσκο ή ξερό δυόσμο το αποτέλεσμα είναι θεϊκό. Αν δεν έχετε φρέσκο δυόσμο; Βάλτε 1 κουτ. σούπας αποξηραμένο. Αν χρησιμοποιήσετε χοιρινό κιμά, τον ζυμώστε με θρούμπι αντί για ρίγανη ή θυμάρι, του ταιριάζει καλύτερα. Γενικά, η φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη απογειώνει τη γεύση των κεφτέδων.
  • Βάλτε ψωμί! Και πάντα ψίχα από ψωμί μπαγιάτικο (ακόμα και προζυμένιο) που έχουμε μουλιάσει καλά σε νερό και το έχουμε στύψει. Δεν θέλετε ψωμί με μαλακή ψίχα και λαστιχωτή υφή, γιατί θα γίνουν σφιχτά τα κεφτεδάκια.
  • Ο κιμάς θέλει ξεκούραση! Αφήστε το μίγμα του κιμά για τουλάχιστον 30 λεπτά σε ένα μπολ, σκεπασμένο στο ψυγείο, για να αναδειχθούν οι γεύσεις των υλικών. Και μην ξεχνάτε πως η κρύα ζύμη του κιμά πλάθεται πολύ εύκολα, χωρίς να κολλάει στα χέρια.

    * Τι κάνετε αν κολλάει πολύ η ζύμη του κιμά στα χέρια; Βουτάτε τα χέρια μας σε λίγο ούζο αραιωμένο με νερό κάθε φορά που πλάθετε ένα καινούριο κεφτεδάκι. Θα τους δώσει πολύ ωραίο άρωμα και επιπλέον νοστιμιά.

    Πηγή: olivemagazine.gr

Ροή Ειδήσεων

12/08/2022 | 00:57

Φαίη Σκορδά: Πάντα σε φόρμα αλλά και πάντα στυλάτη

12/08/2022 | 00:43

Έσπασαν καρδιές: Πήρε την πρόκριση στα πέναλτι στην Σλοβακία ο Ολυμπιακός

12/08/2022 | 00:31

Πέντε λόγοι για να μην «κατεβάζετε» πειρατικά παιχνίδια

12/08/2022 | 00:21

Ζαν-Ζακ Σεμπέ: Πέθανε ο δημιουργός του «Μικρού Νικόλα»

12/08/2022 | 00:11

Ιωάννα Τούνη: Τα γενέθλια και η… απογοήτευση

12/08/2022 | 00:08

Άστατος ο καιρός και την Παρασκευή: Νέα πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και κεραυνοί!

12/08/2022 | 00:06

Τα ζώδια της Παρασκευής, 12 Αυγούστου

12/08/2022 | 00:05

12 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

12/08/2022 | 00:01

«Είπαμε ότι ήρθε η συντέλεια» – Ο φονικός σεισμός που ισοπέδωσε τα Επτάνησα

12/08/2022 | 00:01

Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή, 12 Αυγούστου

11/08/2022 | 23:58

Άλλη ομάδα χωρίς τον Giannis: Ήττα για την Εθνική από την Ισπανία

11/08/2022 | 23:47

CDC: Τέλος η καραντίνα για όσους έρχονται σε επαφή με τον covid-19

11/08/2022 | 23:39

Το όνειρο, η κούραση και οι… πιστολιές!

11/08/2022 | 23:30

Αποκλεισμός και για τον Άρη: Δεν του έφτασε το 2-1 κόντρα στη Μακάμπι

11/08/2022 | 23:23

Kρήτη: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στο νησί
Γκασπάτσο: Αυθεντική ισπανική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Χωριάτικη σαλάτα vs πίτα γύρο χοιρινό: Ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες
Νόστιμη συνταγή με γεμιστά κολοκυθολούλουδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Φτιάξτε πανεύκολη κερασόπιτα σε λιγότερο από μία ώρα
Mai Tai (Μάι Τάι): Πώς θα φτιάξετε το αγαπημένο σας κοκτέιλ γρήγορα και εύκολα
Σπιτικά κεφτεδάκια…όπως της μαμάς: Μυστικά για τους πιο αφράτους και νόστιμους κεφτέδες