Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Σπιτικό χάμπουργκερ σιγομαγειρεμένου χοιρινού με μπύρα που δεν θα του αντισταθεί κανείς

Τα χάμπουργκερ από μόνα τους είναι… ακαταμάχητα, ωστόσο μπορούν να γίνει ακόμη περισσότερο, όταν περιέχει σιγομαγειρεμένο χοιρινό με μπυρά.

Τα χάμπουργκερ από μόνα τους είναι… ακαταμάχητα, ωστόσο μπορούν να γίνει ακόμη περισσότερο, όταν περιέχει σιγομαγειρεμένο χοιρινό με μπυρά.

Υλικά

  • 2.200 γρ. χοιρινή πλάτη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 μπουκάλι μαύρης μπύρας
  • 250 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το χοιρινό και το πασπαλίζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σκόνη. Το τοποθετούμε σε γάστρα και προσθέτουμε τη μπύρα.
  2. Κλείνουμε το καπάκι και σιγοψήνουμε όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον οκτώ ώρες. Την επόμενη, βγάζουμε το χοιρινό από το σκεύος και το τεμαχίζουμε σε λεπτά κομμάτια.
  3. Το ξαναβάζουμε στη γάστρα, προσθέτουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και ψήνουμε για ακόμη μία ώρα.
  4. Το προσθέτουμε σε ψωμάκια του χάμπουργκερ, με ό,τι άλλο μας αρέσει.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο tastyday.gr

Send this to a friend