• Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου
  • 05:02

Αθήνα

19 oC

αίθριος καιρός

Τα θεϊκά ντολμαδάκια της μαμάς

Τέτοια ντολμαδάκια έχουμε φάει στην Πόλη, στη Συρία, στο Λίβανο. Αλλά την ελληνική νοστιμιά με τα μπόλικα μυρωδικά μόνο εδώ την βρίσκουμε σε ένα φαγητό που μοιάζει να φτιάχτηκε για εμάς. Ο δυόσμος, τα κρεμμυδάκια και το λεμόνι μαζί με το άρωμα του αμπελόφυλλου είναι υπεύθυνα για αυτή τη θεϊκή συνταγή.

Υλικά συνταγής
50-60 αμπελόφυλλα φρέσκα
2 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
1 φλίτζ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι (ο χυμός του)
αλάτι

Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής στο Cooklos.gr