Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Νότης Σφακιανάκης: «Οπλοφορώ γιατί κινδυνεύει η ζωή μου» – Τι είπε στους αστυνομικούς για την κοκαΐνη

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ταλιατέλες με σολομό: Η πεντανόστιμη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Έχετε αδυναμία στον σολομό; Μπορείτε να δοκιμάσετε την συνταγή του Άκη Πετρετζίκη σε συνδυασμό με ταλιατέλες!

Δείτε επίσης

Νίκαια-Άγρια κακοποίηση σκύλου: Ο δράστης τον μαχαίρωνε στα πλευρά και τον χτυπούσε παράλληλα με μεταλλικό σκουπόξυλο
Κέιτ Μπλάνσετ: Ποιος θα είναι ο ρόλος της στην ταινία του Χρήστου Νίκου «Μήλα»

10′ Χρόνος Εκτέλεσης

15′ Χρόνος Ψησίματος

4 Μερίδες

Άκης Πετρετζίκης για MasterChef: «Ήμουν μετανιωμένος, είναι μια πονεμένη ιστορία – Η συνέχεια ήταν τραγική»

Συστατικά
500 γρ. ταλιατέλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. σολομό, φιλέτο χωρίς δέρμα
2 κ.σ. σκόρδο
2 κ.σ. άνηθο
800 γρ. ντομάτα κονκασέ, ή φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
50 γρ. γάλα, 1,5%
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
άνηθο, ψιλοκομμένο
κάππαρη
φέτες λάιμ

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
Σουρώνουμε τις ταλιατέλες, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον άνηθο.
Βάζουμε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει καλά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το φιλέτο σολομού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Αφαιρούμε τον σολομό από το γουόκ.
Ρίχνουμε στο γουόκ τη ντομάτα κονκασέ μαζί με το γάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά.
Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον άνηθο, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, τις ταλιατέλες, τον σολομό, αφού τον σπάσουμε σε ακαθόριστα κομμάτια, και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο, κάπαρη και φέτες λάιμ.

Ψητός σολομός με βούτυρο λεμονιού

Συστατικά
1 λίτρο νερό
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. αλάτι
800 γρ. σολομό, 4 φιλέτα χωρίς δέρμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι ή λάιμ
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι ή λάιμ
1 σκ. σκόρδο
πιπέρι
1 κ.σ. σουσάμι

Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι
1 λάιμ, σε φέτες
1 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη σόγια και το αλάτι.
Βουτάμε τα φιλέτα στο μπολ και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
Αφαιρούμε τα φιλέτα από το μπολ και με μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα στεγνώνουμε καλά.
Βάζουμε σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, το ένα φιλέτο δίπλα στο άλλο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού ή του λάιμ, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το πιπέρι.
Με ένα πινέλο αλείφουμε το αρωματικό βούτυρο πάνω από τα φιλέτα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Σερβίρουμε με το ρύζι, τις φέτες λάιμ και τον φρέσκο κόλιανδρο.

Πηγή: akispetretzikis.gr

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου

Πάει… Βρυξέλλες την Τουρκία η Ελλάδα – Οι κρίσιμες επαφές Μητσοτάκη και το θολό μέλλον των διερευνητικών επαφών

Χτύπησε και την Αθήνα η κακοκαιρία τα ξημερώματα – «Πνίγηκαν στο νερό» Κέρκυρα και Κεφαλονιά

Ζεστή σοκολάτα: Συνταγή για το το ωραιότερο ρόφημα του χειμώνα, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Pumpkin pie: H απίθανη συνταγή της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Αρακάς: Η Μαρία Μπεκατώρου μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτές είναι οι 10 πιο δημοφιλείς συνταγές της καραντίνας στην Ελλάδα
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Φριτάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο… (και λίγες θερμίδες)
Πώς να φτιάξετε σούπες βελουτέ