Αθήνα

 

19 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

tzolakis olympiacos 190424
Ο Τζολάκης αποκρούει και Τούρκος οπαδός κλωτσάει ό,τι βρίσκει μπροστά του – Δείτε βίντεο
230519131010

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα με σφολιάτα, ανθότυρο και ντοματίνια

Ανθότυρο, φέτα, ντοματίνια και θυμάρι: Αγαπημένες ελληνικές γεύσεις ενώνονται σε μια αλμυρή τάρτα, που τρώγεται κάθε στιγμή της μέρας.

Για την αλμυρή τάρτα

1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ. ανθότυρο
100 γρ. σκληρή φέτα, τριμμένη
1 κ.γ. πιπέρι, χοντροτριμμένο
6 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού (παίρνουμε μόνο τα φύλλα)
400 γρ. ντοματίνια
50 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την αλμυρή τάρτα

Κόβουμε τη σφολιάτα σε δίσκο διαμέτρου 28 εκ. Με ένα πιρούνι, τρυπάμε όλη την επιφάνειά της και την τοποθετούμε σε μία φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ., ανασηκώνοντάς τη στα πλαϊνά για να καλύψει και τα τοιχώματα.

Ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη φέτα, το πιπέρι και τα φυλλαράκια από τα μισά κλωναράκια θυμαριού και γεμίζουμε την τάρτα. Πλένουμε τα ντοματίνια, τα σκουπίζουμε πολύ καλά και τα σκορπίζουμε πάνω από τη γέμιση.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο θυμάρι και γυρίζουμε τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα, έτσι ώστε να καλύψουν λίγο τη γέμιση γύρω-γύρω (2 εκ.). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά.

Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, την ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τη σερβίρουμε.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Ροή Ειδήσεων

ap556922174002

20/04/2024 | 15:00

Ολλανδία: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην χρησιμοποιεί το Facebook

20/04/2024 | 14:50

Σε Καρδίτσα και Σκόπελο καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα – Σε επιφυλακή οι αρχές

20/04/2024 | 14:40

Καίτη Κωνσταντίνου: Το απίστευτο περιστατικό την εποχή των Εγκλημάτων – «Ήταν σοκαριστικό αυτό»
astynomia 768x439 1

20/04/2024 | 14:40

Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα του Περιστερίου για ενδοοικογενειακή βία

20/04/2024 | 14:30

Κατώτατος μισθός: Πόσο και πότε θα αυξηθεί

20/04/2024 | 14:20

Δημήτρης Μακαλιάς για Σταματίνα Τσιμτσιλή: “Δεν μου αρέσει καθόλου να το ακούω σαν δικαιολογία”
kontogeorgis 1

20/04/2024 | 14:10

Κοντογεώργης για την ακρίβεια: Φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή βελτίωση

20/04/2024 | 14:00

Gaming: Ζωή μπροστά σε μία οθόνη – Η σύγχρονη μάστιγα του εθισμού σε βιντεοπαιχνίδια

20/04/2024 | 13:50

Ο Δημήτρης Παπανώτας παρενέβη στο «Χαμογέλα και πάλι» μετά τις δηλώσεις Αχτσιόγλου
unnamed file 66

20/04/2024 | 13:40

Ρωμανός για Ν. Φαραντούρη: Όταν σε όλη την Ευρώπη «έβρεχε» ανάπτυξη στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι κρατούσαν ομπρέλα

20/04/2024 | 13:30

Συντάξεις: Αλλαλούμ με αναδρομικά – Πότε αυξάνονται

20/04/2024 | 13:20

Μπέττυ Μαγγίρα κατά Παπανώτα: «Είναι ντροπή να τα λέμε αυτά δημόσια, κρύβουν ένα μισογυνισμό»
20240218 texniti noimosini 1800 e1708276248655

20/04/2024 | 13:10

Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης αναγνωρίζει και ψηφιοποιεί ιστορικά βιβλία γραμμένα σε πολυτονικό

20/04/2024 | 13:04

Στον Άγιο Δημήτριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομίλησε με κατοίκους

20/04/2024 | 13:00

H Ευρυδίκη επιστρέφει στο Half Note Jazz Club για ένα μουσικό ταξίδι στις γειτονιές του Παρισιού
fileto psari 190424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Φιλέτο ψάρι στο φούρνο με λαχανικά
rizoto 170424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Ριζότο με σπαράγγια
arakas lemonatos 160424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Αρακάς λεμονάτος
makaronia revythia 150424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Μακαρόνια με ρεβύθια και τόνο
samousades 120424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Σαμουσάδες
stifado 100424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Χταπόδι στιφάδο