Αθήνα

25 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γλυκά Νερά: «Ο αδερφός του πιλότου έχει αφοσιωθεί στο μεγάλωμα του παιδιού- Τι μου είπε»

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τιραμισού: Η απόλυτη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τιραμισού κλασικό με σαβαγιάρ και μασκαρπόνε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Πρόκειται για αυθεντική συνταγή με όλα τα μυστικά για ιταλικό tiramisu, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
5 κρόκους από μεγάλα αυγά
300 γραμ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
450 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 ½ φλ. δυνατό καφέ
1/4 φλ. λικέρ καφέ ή λικέρ σοκολάτα
3/4 φλ. ζάχαρη
κακάο
100 γραμ. τρίμματα σοκολάτας

Εκτέλεση
Στο κλασικό τιραμισού με σαβαγιάρ και κρέμα
μασκαρπόνε όλοι υποκλίνονται. Η αυθεντική συνταγή για tiramisu τιραμισού που στα ιταλικά σημαίνει «ανέβασε με» κι αυτό γιατί και η γεύση του αλλά και ο συνδυασμός των υλικών ανεβάζει την διάθεση και ξεσηκώνει.

Το γλυκό κρασί Μαρσάλα είναι ιδανικό για το αυθεντικό ιταλικό τιραμισού. Μπορείτε όμως να αντικαταστήσετε με ένα γλυκό ελληνικό κρασί που αγαπάτε.

Πρώτα πρέπει να παστεριώσουμε τους ωμούς κρόκους.
Βάζουμε σε μπεν μαρί για 10 λεπτά τους κρόκους με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα, φροντίζοντας να μην ψηθεί το μείγμα και σφίξει ο κρόκος.
Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, η ένδειξη να είναι 60 º C.
Μάθε όλες τις λεπτομέρειες και τα μυστικά για την παστερίωση των αυγών εδώ.

Συνεχίζοντας για το τιραμισού
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε στο μίξερ το μείγμα να κρυώσει, μέχρι να αφρατέψει καλά, να πυκνώσει και να διογκωθεί.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν, να ενωθούν τα υλικά σε μια λεία βελούδινη κρέμα.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται, οι γνωστές μύτες πουλιών (έτσι είναι το σχήμα τους) από το χτύπημα.
Απαλά προσθέτουμε την κρέμα στην κρέμα αυγού και διπλώνουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
Τρίβουμε τη σοκολάτα.
Σε μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ.
Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στον καφέ.
Προσοχή, δεν τα μουλιάζουμε απλά τα βουτάμε.
Αραδιάζουμε μια στρώση μπισκότα σε τετράγωνο πυρέξ.
Απλώνουμε μισή κρέμα. Βάζουμε σε μια στρώση τρίμμα σοκολάτας.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση βουτηγμένα μπισκότα σαβαγιάρ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Παγώνουμε το γλυκό για 3-4 ώρες, να σφίξει ελαφρά.
Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο όλη την επιφάνεια.

Με τα ίδια υλικά μπορούμε να φτιάξουμε σε ποτήρια ατομικά. Αν είσαι λάτρης του τιραμισού, δοκίμασε και τις συνταγές μου για κέικ τιραμισού με παντεσπάνι, θεϊκό παγωτό τιραμισού και μια πιο ελαφριά εκδοχή χωρίς αυγά.

Μυστικά για τέλειο κλασικό τιραμισού
Απαραίτητη προϋπόθεση για να φτιάξεις το αυθεντικό tiramisu είναι οι φρέσκοι κρόκοι αυγών. Σας έχω αναλυτικά δώσει όλη την διαδικασία για να παστεριώσετε τα ωμά αυγά και να φάτε άφοβα το τιραμισού.
Το γλυκό πρέπει να μείνει οπωσδήποτε μερικές ώρες στο ψυγείο, για να ενωθούν οι γεύσεις και να γίνει ακαταμάχητο.
Μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο σας σκεπασμένο για 2-3 ημέρες άφοβα. Όμως σκεπάστε το να μην στεγνώσει.
Απαραίτητη προϋπόθεση για το τέλειο τιραμισού είναι επίσης ο πολύ καλός αρωματικός καφές εσπρέσο.
Μην μουλιάζετε πολύ τα μπισκότα σαβαγιάρ γιατί λιώνουν. Τα μπισκότα πρέπει να μπουν στο υγρό και σιγά σιγά θα μαλακώσουν όσο μένουν στο ψυγείο για να ενωθούν όλα τα υλικά.
Λίγο τρίμμα σοκολάτας όπως βάζουν στο τιραμισού στη βόρεια Ιταλία απογειώνει την γεύση.
Απαραίτητο για ένα αληθινό τιραμισού είναι μπόλικο πολύ καλής ποιότητας κακάο στη επιφάνεια του.

Πηγή: argiro.gr

Ροή Ειδήσεων

20/06/2021 | 23:41

Καιρός: Βροχές τη Δευτέρα – Έρχεται καύσωνας με 40άρια από την Τρίτη

20/06/2021 | 23:31

Οργή Μπακογιάννη για τη βεβήλωση του μνημείου του αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα: «Είναι λίγοι και είμαστε πολλοί» (ΕΙΚΟΝΑ)

20/06/2021 | 23:09

Πετράλωνα: Εξαφανίστηκαν οι βιαστές της 50χρονης καθαρίστριας – Την κακοποιούσαν επί ώρες και το έσκασαν από το φωταγωγό

20/06/2021 | 22:59

Γλυκά Νερά: Έπνιξε την Καρολάιν και στη συνέχεια τσέκαρε τα email του ο 33χρονος πιλότος (vid)

20/06/2021 | 22:51

Παραλίγο τραγωδία σε κορονοπάρτι στο ΑΠΘ: 20χρονη έπεσε σε φρεάτιο

20/06/2021 | 22:45

H Γιάννα Αγγελοπούλου αγκαλιά με τον Κερτ Ράσελ και την Γκόλντι Χον στη Σκιάθο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

20/06/2021 | 22:32

«Ασύλληπτο» και όμως αληθινό: Αυξάνονται οι followers στο Instagram του γυναικοκτόνου στα Γλυκά Νερά – Γιατί συμβαίνει αυτό

20/06/2021 | 22:17

Συγκλονίζει ο πατέρας Βησσαρίωνας για την 14χρονη κόρη που έχασε: «Πείτε στα παιδιά σας να έχουν ευγένεια στα παιδιά με παχυσαρκία, Δεν ζητάω οίκτο»

20/06/2021 | 22:06

Κλήρωση Τζόκερ: Aυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 2.300.000 ευρώ

20/06/2021 | 21:46

Η Μαρία Σάκκαρη μιλάει για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Είμαστε έξι μήνες μαζί, ήρθε στη ζωή μου εκεί που δεν το περίμενα» (vid)

20/06/2021 | 21:41

Γλυκά Νερά: Συνεπιμέλεια του βρέφους, της μικρής Λυδίας, σκοπεύει να ζητήσει η οικογένεια του πιλότου

20/06/2021 | 21:16

Survivor-Νίκος Μπάρτζης: Ο άγνωστος καβγάς με τον Σάκη Κατσούλη – «Με είπε σκουπίδι»

20/06/2021 | 21:03

Euro 2020: «Δούλεψε ρολόι» η Ελβετία και έκανε το 3-1 με την Τουρκία

20/06/2021 | 20:54

Πέτρος Κωστόπουλος: Πως του ευχήθηκε η κόρη του Αλεξάνδρα για την Γιορτή του Πατέρα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

20/06/2021 | 20:38

Ο 32χρονος πιλότος στον ΣΚΑΪ: «Κατέστρεψα τα πάντα και τη ζωή μας, δεν ήταν τίποτα προσχεδιασμένο, ούτε υπήρχε τρίτο πρόσωπο»
Συνταγή Άκη Πετρετζίκη: Χοιρινό Cordon Bleu με λαχανικά
Τιραμισού: Η απόλυτη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγές: Γεμιστές πιπεριές με κοφτό μακαρονάκι
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Συνταγή: Δίχρωμο κέικ της μανούλας
Συνταγή Άκη Πετρετζίκη: Σπιτική πίτσα χωρίς γλουτένη
Συνταγή Άκη Πετρετζίκη: Δροσερή σαλάτα με μπαλίτσες τυριού