Το καλύτερο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Τούρτα κρέπας με μους σοκολάτας!

Συστατικά

Για τις κρέπες
250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γραμμ. κακάο σε σκόνη
50 γραμμ. ζάχαρη
1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
μισό κουταλάκι αλάτι
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
480 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλιες)
2 κ.σούπας ηλιέλαιο

Για τη μους σοκολάτας
2 κ.σούπας κακάο σε σκόνη
150 γραμμ. σταγόνες κουβερτούρας (ή κουβερτούρα τριμμένη)
240 ml κρέμα γάλακτος
Άχνη για το σερβίρισμα
Ρόδι ή κράνμπερις ή φράουλες για το σερβρίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος
1
Για τις κρέπες
2
Σε ένα μέτριο μπολ κοσκίνισε μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι και άφησέ τα στην άκρη.
3
Σε ένα άλλο μπολ (ή το μπολ του μίξερ) χτύπα τα αυγά για ένα λεπτό.
4
Πρόσθεσε το γάλα και τη βανίλια.
5
Ρίξε το μίγμα με το αλεύρι και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα να ανακατευτούν, περίπου 1 με 2 λεπτά.
6
Μην παραχτυπήσεις το μίγμα γιατί θα σκληρύνει. Πρέπει να είναι παχύρευστο.
7
Σκέπασε το μπολ με διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε η μεμβράνη να ακουμπάει το χυλό και άφησέ το στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά.
8
Όταν έρθει η ώρα να τηγανίσεις τις κρέπες ρίξε μέσα το λάδι και ανακάτεψε.
9
Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι των 25 εκατοστών (διάμετρος) σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
10
Μόλις ζεσταθεί ρίξε κάτι λιγότερο από το το 1/4 του φλιτζανιού από το μίγμα της κρέπας στο τηγάνι και με γρήγορες κινήσεις άπλωσέ το σε όλο το τηγάνι.
11
Σε ένα λεπτό μόλις οι άκρες της κρέπας αρχίζουν να ξεκολλάνε, αναποδογύρισε την κρέπα με μια σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
12
Ψήσε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και βγάλε την κρέπα σου σε πιάτο.
13
Επανέλαβε τη διαδικασία για όλο το μίγμα σου που θα βγάλει περίπου 20 κρέπες.
14
Άσε τις κρέπες να κρυώσουν καλά.
15
Για τη μους
16
Διάλυσε το κακάο σε 60 ml ζεστού νερού και άφησέ το στην άκρη.
17
Λιώσε την κουβερτούρα σου σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει λεία.
18
Άφησέ την να κρυώσει ελαφρά και πρόσθεσε το κακάο.
19
Χτύπα την κρέμα να γίνει σφιχτή σαντιγί.
20
Με κυκλικές κινήσεις ανακάτεψε την σαντιγί μέσα στην κουβερτούρα.
21
Άπλωσε μια κουταλιά σούπας μους πάνω από την πρώτη κρέπα που θα γίνει η βάση σου και βάλε από πάνω άλλη κρέπα.
22
Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες και η μους.
23
Στην κορυφή μπορείς να έχεις κρέπα σκέτη ή με μους.
24
Βάλε την τούρτα σου στο ψυγείο.
25
Πριν σερβίρεις πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και γάρνιρε με κόκκινα φρούτα.

Πηγή: Tlife.gr

Δείτε επίσης

Nόστιμα λαζάνια με τέσσερα τυριά: Συνταγή κόλαση!

Γρήγορα κι εύκολα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *