Αθήνα

 

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

koutsoumpas 180424
Επικό τρολάρισμα Κουτσούμπα με… σφυροδρέπανο στον Κασσελάκη για το τι εμφανίστηκε στη βάπτισή του

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μάθετε τα μυστικά για να ψήσετε σωστά το κρέας στη σχάρα!

Τσικνοπέμπτη σήμερα και σύμφωνα με το έθιμο σε όλη την Ελλάδα θα καταναλωθούν μεγάλες ποσότητες κρέατος. Πολλοί θα βγουν έξω για φαγητό ενώ άλλοι θα προτιμήσουν να ψήσουν στο σπίτι τους. 

Για όσους αναλάβουν χρέη ψήστη θα φανούν χρήσιμες οι παρακάτω συμβουλές του φημισμένου σεφ Anthony Bourdain για το πιο νόστιμο καλοψημένο κρέας: 

  • Σύμφωνα με τον γνωστό σεφ για ένα άψογο barbeque απαιτείται μέτρια φωτιά.  Αφήστε τα ξύλα να καούν και μόλις κατεβάσουν κάρβουνα απομακρύνετε τα ξύλα για να βάλετε το κρέας.
  • Πριν βάλετε το κρέας στη σχάρα βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το τουλάχιστον για μισή ώρα έξω
  • Μην αλατίζετε το κρέας εκ των προτέρων γιατί θα χάσει πολλά από τα υγρά του.
  • Σημαντικό μυστικό, περάστε με αρκετό λάδι τη σχάρα, για να μην σας κολλήσει το κρέας.
  • Η σχάρα θα πρέπει να είναι καυτή όταν θα πέσει το κρέας πάνω
  • Αν θέλετε ένα ζουμερό κομμάτι μην τρυπάτε το κρέας. Αν θέλετε να του αλλάξετε πλευρά πιάστε το με μια λαβίδα.
  • Μην πιέζετε με τη σπάτουλα το κρέας προς τα κάτω, για να επιταχύνετε το ψήσιμο.
  • Μην κόβετε το κρέας ενώ ακόμη ψήνεται.
  • Δεν πρέπει να κόψετε την μπριζόλα στα πρώτα λεπτά που θα την κατεβάσετε από τη φωτιά.
  • Περιμένετε λίγο παραπάνω και θα δείτε πόσο πιο ζουμερό και νόστιμο θα είναι το κρέας. Ο ιδανικός χρόνος αναμονής είναι τα 7 λεπτά.

Ροή Ειδήσεων

broxh kakokairia

19/04/2024 | 13:47

Καιρός: Σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων αναβαθμίζεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

19/04/2024 | 13:00

Δημήτρης Πανόπουλος για Δημήτρη Παπανώτα: «Σωστή και γενναία απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ»

19/04/2024 | 12:52

Νόνη Δούνια: Η πρώτη αντίδραση για διαγραφή Παπανώτα – «Δεν χωράνε πλέον σεξιστικά σχόλια, ήταν αυτονόητο να γίνει»
screenshot 14

19/04/2024 | 12:28

Σταμάτης Γονίδης: Φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά

19/04/2024 | 12:11

Ποιες είναι οι 198 «απάτητες παραλίες» – Τι θα επιτρέπεται και τι απαγορεύεται

19/04/2024 | 11:32

«Επίθεση» από Δανάη Μπάρκα σε Δημήτρη Παπανώτα: «Με ένα απλό γκουγκλάρισμα μπορείς να δεις ποιον επιλέγεις»
screenshot 9

19/04/2024 | 10:55

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Έχω εταιρεία με πωλήσεις πετρελαίων στο ναυτιλιακό κομμάτι»

19/04/2024 | 10:43

Εκρήξεις στο κεντρικό Ιράν – Πιθανή ισραηλινή επίθεση – Άλμα στην τιμή του πετρελαίου

19/04/2024 | 10:27

Κρήτη: Έκλεψαν ολόκληρο κοπάδι πρόβατα – Πώς τους χάλασε τα σχέδια η αστυνομία
screenshot 6

19/04/2024 | 10:18

Δημήτρης Παπανώτας για ΣΚΑΪ: «Κοροϊδεύουν τον κόσμο μπροστά στα μάτια του» – Για ΣΥΡΙΖΑ: «Με έφαγαν, καλή χώνεψη»

19/04/2024 | 09:49

Έλλη Στάη: Είμαι 70 χρονών, υπήρξα σκληρή επίτηδες, δεν κάνω διατροφή αλλά γυμνάζομαι

19/04/2024 | 09:43

Αφροδίτη Γραμμέλη σε Γιώργο Λιάγκα: «Μη μας κουνάς το δάχτυλο κάθε πρωί, για όνομα του Θεού δηλαδή – Ξαφνικά βγήκε ο Γιώργος και έκανε πάλι διάγγελμα»
screenshot 4

19/04/2024 | 09:31

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Δημήτρη Παπανώτα: «Βρέθηκε εκτός με συνοπτικές διαδικασίες»

19/04/2024 | 08:59

Καλαμάτα: Στη φυλακή για απόπειρα βιασμού 29χρονης στο κέντρο της πόλης

19/04/2024 | 08:46

Ελένη Μενεγάκη: Με τρομάζετε και δεν το θέλω αυτό, είπε μετά την είδηση ότι αποχωρεί από το MEGA
rizoto 170424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Ριζότο με σπαράγγια
arakas lemonatos 160424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Αρακάς λεμονάτος
makaronia revythia 150424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Μακαρόνια με ρεβύθια και τόνο
samousades 120424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Σαμουσάδες
stifado 100424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Χταπόδι στιφάδο
kotopoulo 080424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Κοτόπουλο ριγανάτο