Ό, τι πρέπει για… τσουρεκολάτρες! Λαχταριστό τσουρέκι με λευκή σοκολάτα και κάστανο δια χειρός Άκη Πετρετζίκη - TheCaller

Αθήνα

40 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πέτρος Φιλιππίδης: Η «δικαίωση» του Πέτρου Μπουσουλόπουλου 9 χρόνια μετά την κόντρα τους

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ό, τι πρέπει για… τσουρεκολάτρες! Λαχταριστό τσουρέκι με λευκή σοκολάτα και κάστανο δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

Ο αγαπημένος σεφ Άκης Πετρετζίκης έχει την πιο νόστιμη συνταγή για αφράτο και νόστιμο τσουρέκι με κάστανο και λευκή σοκολάτα.

Ο αγαπημένος σεφ Άκης Πετρετζίκης έχει την πιο νόστιμη συνταγή για αφράτο και νόστιμο τσουρέκι με κάστανο και λευκή σοκολάτα.

Υλικά:

60 γρ. νερό χλιαρό
18 γρ. μαγιά ξερή
500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
7 γρ. μαχλέπι
2 γρ. μαστίχα
5 γρ. κακουλέ
2 αυγά μέτρια
100 γρ. γάλα
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. πουρέ κάστανο
1 κρόκος αυγού διαλυμένος σε 1 κ.σ. νερό
340 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και 2 κ.σ από το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά για να φουσκώσει. Ρίχνουμε στο μούλτι τα 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, το μαχλέπι, τη μαστίχα και τον κακουλέ και χτυπάμε καλά για 2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η μαστίχα.

Ρίχνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (100 γρ.), το αλεύρι, τα αυγά, το γάλα και τέλος τα 50 γρ. βούτυρο. Χτυπάμε με το γάντζο για 2-3 λεπτά στη σιγανή ταχύτητα και στη συνέχεια στη δυνατή για άλλα 10-15 λεπτά.

Τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. βούτυρο και μία πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε το αλάτι στο τέλος για να μην κάψει τη μαγιά μας. Χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να δημιουργηθούν ίνες στο ζυμάρι μας. Με το που απορροφηθεί το βούτυρο βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ.

Βάζουμε το ζυμάρι μας σε ένα λαδωμένο μπολ. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1-1:30 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του. Στη συνέχεια κόβουμε στη μέση το ζυμάρι και κάθε κομμάτι σε 4 ίσα μικρότερα. Ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακριές λωρίδες 30 εκ. Με τον πλάστη ανοίγουμε το πάχος κάθε κορδονιού 4-5 εκ. για να μπορέσουμε να το γεμίσουμε.

Απλώνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού τον πουρέ κάστανο κατά μήκος. Κάθε κορδόνι θα πάρει περίπου 2-3 κ.σ από τον πουρέ. Τυλίγουμε κάθε κορδόνι ώστε να καλύψουμε τη γέμιση. Πατάμε καλά τις άκρες τις και ρολάρουμε στον πάγκο εργασίας.

Σχηματίζουμε μια κοτσίδα με 4 κορδόνια. Ενώνουμε τις τέσσερις άκρες από τις λωρίδες. Για να μπορέσουμε να φτιάξουμε την πλεξούδα μας, δίνουμε αριθμούς με τη σειρά από το 1 μέχρι το 4 στις λωρίδες μας. Τοποθετούμε τη λωρίδα ζύμης 4 πάνω από τη λωρίδα ζύμης 2. Την 1 πάνω από τη 3 και τη 2 πάνω από τη 3.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες φορές χρειαστεί μέχρι να σχηματιστεί η πλεξούδα μας. Θα δημιουργήσουμε 2 τσουρέκια με αυτό τον τρόπο. Αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C στον αέρα. Αλείφουμε με μείγμα ενός κρόκου με 1 κ.σ νερό και ψήνουμε στον φούρνο για 45-60 λεπτά.

Αφήνουμε το τσουρέκι να κρυώσει καλά και με ένα πινέλο αλείφουμε με τη λευκή σοκολάτα την επιφάνεια του. Σχηματίζουμε γραμμούλες με την σοκολάτα κουβερτούρα, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Ροή Ειδήσεων

30/07/2021 | 13:41

Ελεονώρα Μελέτη: Η απάντηση στο σχόλιο αγνώστου που της έγραψε «πώς σκ…γέρασες έτσι;» (ΦΩΤΟ)

30/07/2021 | 13:40

Αίσιο τέλος για τις αποζημιώσεις Mega

30/07/2021 | 13:23

Γιαννιτσά: 44χρονος κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος

30/07/2021 | 13:22

Άγρια δολοφονία στη Δάφνη: Έσφαξε τη γυναίκα του και παραδόθηκε στην αστυνομία

30/07/2021 | 13:10

Όπως λέει κι ο Κουτσούμπας «Αυτοί είστε…»!

30/07/2021 | 13:05

Ανακοινώσεις για καύσωνα: Να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις – Θα ξεπεράσει τους 42 βαθμούς η θερμοκρασία

30/07/2021 | 12:56

Γεννηματά για πόρους Ταμείου Ανάκαμψης: Κατανομή που ευνοεί μεγάλους και ισχυρούς από την κυβέρνηση

30/07/2021 | 12:55

Κατερίνα Στικούδη: Aποκάλυψαν το φύλο του μωρού που περιμένει

30/07/2021 | 12:38

Σκηνές φαρ ουέστ σε καφενείο στη Μάνη: Καυγάδισαν και άρχισαν τους πυροβολισμούς

30/07/2021 | 12:38

To αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά από τους αδειούχους που φεύγουν για τα νησιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

30/07/2021 | 12:32

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών κατά του κορονοϊού

30/07/2021 | 12:25

Ξεσπά η Ελένη Τζώρτζη κατά Φιλιππίδη: «Όλοι ήξεραν πόσο κακοποιητικός είναι – Το σύστημα τον καλύπτει και θα τον καλύπτει»

30/07/2021 | 12:19

Πρόβλημα στο δίκτυο της Vodafone – Τι απαντά η εταιρεία

30/07/2021 | 12:18

Νέα Δημοκρατία: «Κρεσέντο χυδαιότητας του κ. Καρτερού της Αυγής»

30/07/2021 | 12:14

Μήνυμα Αντετοκούνμπο στους Έλληνες: «Ερχόμαστε και φέρνουμε κ το κύπελλο!»
Cosmopolitan: Αυτή είναι η ιστορία και η συνταγή του αγαπημένου κοκτέιλ της σειράς Sex & the City
Άκης Πετρετζίκης: Η απίθανη συνταγή του για μουσακά
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Καπνιστό μοσχαρίσιο φιλέτο
Negroni Sbagliato: H συνταγή για το αγαπημένο κοκτέιλ που θα σας ξετρελάνει
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Συνταγή: Μοσχάρι κατσαρόλας µε λαχανικά και σως γιαουρτιού
Ότι πρέπει για τον καύσωνα! Γρήγορο ρόφημα σοκολάτας- Η απίθανη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη