Αθήνα

3 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια», λέει ο πατέρας – Οι διάλογοι που «καίνε» τον ειδικό φρουρό

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ώρα για γλυκό: Τιραμισού αυθεντικό και νόστιμο!

Μερίδες: 6-8
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

 

Το τιραμισού δεν είναι παραδοσιακό γλυκό, αλλά δημιουργήθηκε στις δικές μας  ημέρες στο “Le Beccherie” στην περιοχή του Treviso.

 
Συστατικά:
500 γρ mascarpone σε θερμοκρασία δωματιίου
200 γρ ζάχαρη άχνη
4 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια

300 γρ σαβαγιαρ
100 γρ γάλα
2 μερίδες καφές εσπρέσσο
2 σφηνάκια kahlua
κακάο

[adsense]

Οδηγίες:
Ανακατέψτε τον καφέ, το γάλα και το Κahlua σε ένα μπολ.
Με μίξερ χτυπήστε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και ανακατέψτε μέσα απαλά το μασκαρπόνε.
Χτυπήστε τα ασπράδια με την άλλη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και ανακατέψτε τα πάλι απαλά με το προηγούμενο μείγμα του τυριού-κρόκων.
Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ με το γάλα και το λικέρ , στρώστε τα σε ταψί η χωρίστε τα σε ποτήρια.
Ρίξτε από πάνω την κρέμα κια στρώστε την με μια σπάτουλα.
Αν θέλετε κάντε και 2η στρώση ακολουθώντας τα ίδια βήματα, και βάλτε το στο ψυγείο.
Πριν το σερβίρισμα , πασπαλίστε με σουρωτηράκι το κακάο.
Καλό θα είναι να καταναλωθεί άμεσα  γιατί η κρέμα του είναι ευαίσθητη σε αλλοίωση.

 
*Tips
Αν θέλετε δεύτερη στρώση, διπλασιάστε τα υλικά. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε σε ατομικά μπωλ διάφανα.

gourmed.gr

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου!
Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι